50 de intervenții în ultimele 24 de ore, ale polițiștilor teleormăneni

Marți 9 ianuarie a.c., polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 50 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 46 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

La nivelul județului au fost înregistrate două accidente rutiere în urma cărora o minoră a fost ranită grav, la Brânceni, iar un bărbat a necesitat îngrijiri medicale, fiind ușor rănit, în urma unui eveniment rutier produs în localitatea Gălăteni.

În ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat două infracțiuni – conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului – la Zimnicea, activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 55 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 24.000 de lei, totodată fiind reținute șase permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal, în cazul unui conflict izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice, într-o familie din municipiul Roșiori de Vede.

La Alexandria, polițiștii au depistat Marți 9 ianuarie a.c. în jurul orei 20:30, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din localitate, care, în timp ce se afla într-o sală de jocuri, avea asupra sa un cuțit cu lungimea totală de aproximativ 42 cm, obiect ridicat în vederea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Roșiori de Vede și Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat, pe raza comunei Vedea, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Roșiori de Vede, pe numele căruia Judecătoria Roșiori de Vede a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea – 2 ani și 9 luni – pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală și mărturie mincinoasă. Bărbatul a fost încarcerat.

La data de 10 ianuarie 2024, în jurul orei 01:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Zimnicea, polițiștii au făcut semnal de oprire unei autoutilitare al cărei conducător auto a ignorat semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea pe DN 51, în direcția comunei Izvoarele.

După aproximativ 20 km, echipajul a reușit oprirea autoutilitarei, fiind identificați conducătorul auto – bărbat în vârstă de 37 de ani – și pasagerul – bărbat în vârstă de 50 de ani, ambii din comuna Izvoarele.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic. De asemenea, în ceea ce privește circulația copiilor pe drumurile publice, polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să îi supravegheze atent în procesul de traversare a străzilor, scopul principal fiind protejarea vieții acestora.

Mircea OLTEANU

/