482 solicitări ale ambulanțelor teleormănene, în weekend * 11 victime ale accidentelor rutiere, dintre care una decedată

La aproape 500 de solicitări au intervenit ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman, în perioada 13-16 octombrie 2017. De remarcat că în acest interval, pe șoselele din județ s-au petrecut opt accidente rutiere, soldate cu 11 victime, la care au fost solicitate ambulanțele. Personalul medical de pe ambulanțe a acordat primul ajutor victimelor care au avut de suferit în urma nefericitelor evenimente, după care le-au transportat la spitale.

În cazul unui bărbat în vârstă de 55 de ani, medicul de pe ambulanță n-a mai putut face nimic, din păcate. Este vorba despre un bărbat, aflat pe bicicletă, care a decedat în urma unui accident de circulație petrecut în comuna Scrioaștea.

Două dintre celelalte zece victime ale accidentelor rutiere au fost transportate la spitale din București.

Evenimentele rutiere s-au petrecut în localitățile: Turnu Măgurele (2 accidente soldate cu 3 și 2 victime); Țigănești (1 victimă); Lița (1 voctimă); Ciuperceni (1 victimă); Roșiori de Vede (1 victimă); Alexandria (1 victimă).

Și în cazul a doi pacienți, personalul medical de pe ambulanțe, ajuns la locul solicitărilor n-a mai putut decât să constate decesul. Au fost declarați decedați un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Dobrotești, care a suferit un accident vascular cerebral și un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Cosmești, cunoscut cu etilism cronic.

Cele 482 de solicitări ale ambulanțelor din cadrul SAJ Teleorman au fost făcute, în intervalul 13-16 octombrie 2017, în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-173; dureri abdominale sau de spate-64; cefalee-33; tuse, probleme respiratorii minore-27; copii bolnavi-19; accidente diverse-19; dureri toracice-18; psihiatrie-15; AVC-14; leșin (sincopă)-14; obstetrică-ginecologie-13; persoane inconștiente-11; conflicte și agresiuni fizice-11; intoxicații-9; sângerare-8; febră-8; convulsii-4; diabet zaharat-3; căzuți în stradă-2; incidente provocate de animale/insecte-2; alergii-2; afecțiuni ale ochilor-2.

M. MEILĂ