467 solicitări la SAJ Teleorman, în week-end

Doi bărbați au fost găsiți decedați, alți doi și-au pierdut viața într-un accident rutier

Ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate, în perioada 16-19 februarie 2018, la peste 460 de intervenții. Fie c-a fost vorba despre pacienți cu diferite afecțiuni, de copii bolnavi, de persoane care au avut de suferit în urma agresiunilor fizice și conflictelor, sau de victime ale accidentelor rutiere, personalul medical de pe ambulanțe a fost la locul solicitărilor, acordând primul ajutor și transportând persoanele la spitale, pentru investigații medicale amănunțite. Ca în fiecare weekend, și la sfârșitul săptămânii trecute nu s-a mai putut face nimic pentru două persoane, doi bărbați de 80, respectiv 81 de ani, din Ciolănești Deal și Măldăeni, care au fost găsiți decedați.

În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de asistenții medicali de pe ambulanțe și-au pierdut viața și alți doi bărbați, într-un accident rutier petrecut duminică, 18 februarie 2018, în localitatea Târnava.

Alte accidente de circulație la care au fost solicitate ambulanțele teleormănene au avut loc în Alexandria, Furculești și Țigănești. Fiecare dintre aceste evenimente s-a soldat cu câte o victimă.

Prim ajutor de urgență din partea personalului de pe ambulanțe au primit și șase teleormăneni care au leșinat, alți trei, căzuți în stradă din cauza diferitelor probleme de sănătate, dar și o persoană care a încercat să-și ia viața.

Potrivit unei situații a SAJ Teleorman, cele 467 de solicitari din weekend au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-127; dureri abdominale sau de spate-48; cefalee-48; tuse, probleme respiratorii minore-44; copii bolnavi-36; AVC-23; febră-22; accidente diverse-20; dureri toracice-15; sângerare-15; persoane inconștiente-13; psihiatrie-11; intoxicații-7; leșin(sincopă)-6; conflicte și agresiuni fizice-5; obstetrică-ginecologie-5; diabet zaharat-5; victime ale accidentelor rutiere-5; căzuți în stradă-3; alergii-2; incidente provocate de animale/insecte-2; convulsii-2; afecțiuni ale urechii-1; tentativă de suicid-1; afecțiuni ale ochiului-1.

M. MEILĂ