420 de solicitări la SAJ, în weekend

Doi pietoni accidentați au ajuns la spital

Trei victime ale accidentelor rutiere, dintre care doi pietoni, au fost preluate, weekendul care tocmai a trecut, de ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman și transportate la spitale. Unul dintre pietonii răniți, o fetiță în vârstă de 12 ani, implicată într-un accident petrecut la Roșiorii de Vede, a fost transportată, inițial, la spitalul Caritas din București, după care a fost internată la spitalul Budimex din capitală.

Pentru alte patru persoane, bărbați cu vârste între 46-80 de ani, din localitățile Șoimu, Bogdana, Turnu Măgurele și Zimnicea, personalul medical ajuns la solicitări nu a mai putut interveni pentru a-i ajuta pe cei suferinzi. Cei patru bărbați au fost declarați decedați.

Și în acest weekend a fost solicitată ambulanța pentru a acorda primul ajutor unei persoane care a încercat să-și ia viața.

De prim ajutor de urgență au avut nevoie și 11 persoane implicate în diverse conflicte, care au avut de suferit în urma agresiunilor fizice.

La spitale au ajuns, transportați de ambulanțe, și alți 25 de pacienți, găsiți inconștienți de către personalul medical din cadrul SAJ Teleorman.

Cele 420 de zolicitări ale ambulanțelor teleormănene, au fost făcute, în perioada 24-27 noiembrie 2017, în următoarele situații: transfer interclinic + externări + CT – 120; dureri abdominale sau de spate – 55; tuse, probleme respiratorii minore – 41; cefalee – 39; persoane inconștiente – 25; AVC – 23; copii bolnavi – 14; dureri toracice – 14; psihiatrie – 11; accidente diverse – 11; conflicte și agresiuni fizice – 11; febră – 8; obstetrică-ginecologie – 8; leșin (sincopă) – 7; sângerare – 7; diabet zaharat – 7; intoxicații – 4; convulsii – 3; tentativă de suicid – 1; incidente provocate de animale/insecte – 1.

M. MEILĂ