300 de Ucenici Electricieni în anul școlar 2022-2023 și o nouă tehnologie în pregătirea lor tehnică

S-a dat startul pentru o nouă generație de elevi înscriși la clasele Ucenic Electrician din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceulului Tehnologic Astra Pitești, Liceului Energetic Craiova, Liceului Energetic Târgu Jiu, Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea și Liceului Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina.

Alți 179 de Ucenici Electricieni din clasa a X-a și a XI-a s-au adunat în clase alături de părinți și profesori pentru a afla noutățile unui nou an școlar în proiectul lansat de Distribuție Oltenia și sprijinit de partenerii săi, ADREM și Energobit.

Pe lângă beneficiile care se păstrează (panouri fotovoltaice; tablete pentru toți elevii; burse de studiu pentru primii 5 elevi din clasă; ateliere de dezvoltare personală), alte noi oportunități de practică vor fi lansate în acest an școlar, atât în teren (prin parteneriatele încheiate cu cei doi colaboratori), dar și într-o realitate virtuală: tur virtual în stația DIF din Craiova.

Prin programul Ucenic Electrician se dorește schimbarea percepției asupra învățământului profesional și creșterea diversității în industria energiei, prin includerea și asigurarea vizibilității tuturor grupurilor, indiferent de gen, etnie, cultură sau orice altă componentă a identității.

La absolvirea celor trei ani de școală profesională cu profil electric, elevii formați în cadrul programului Ucenic Electrician vor deține cunoștințe solide din domeniu, teoretice și practice, pentru integrarea pe piața muncii și pentru angajarea în Distribuție Oltenia sau în oricare altă companie de profil.

Cornelia RĂDULESCU