300 de locuri de muncă la cules de zmeură în Portugalia

Teleormănenii care vor să muncească în străinătate, în agricultură, au la dispoziție 300 de locuri de muncă, în Portugalia. 280 culegători zmeură și 20 șefi de echipă.

Teleormănenii care vor să culeagă zmeură în Portugalia, la începutul anului viitor, au la dispoziție 300 de locuri de muncă. Contractele sunt pentru cel puțin două luni, salariul, în lei, depășind 3.200 de lei.

Firmele portugheze angajatoare asigură cazarea lucrătorilor și, în unele cazuri, chiar și o masă pe zi.

Cazarea se va face în cămine, va fi asigurată de angajator şi va fi platită de angajat cu 1 €/zi. Angajatorul asigură transportul către Portugalia, urmând să şi-l deducă din primele salarii. În unele ferme, masa de prânz (sau cina) va fi oferită sau va fi plătită numerar, de către angajator. Programul de lucru va începe la ora 7:30, şi se va lucra de luni până duminică. Vor fi una sau două zile libere pe săptămână, prin rotaţie. În funcție de necesități, se vor efectua ore suplimentare.

Cerinţe: sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, constituie avantaj cunoştinţele de bază de limba engleză/spaniolă/portugheză şi experienţa în agricultură.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind februarie-martie 2018, iar salariul oferit este cuprins între 603 – 1199 euro/brut/lună.

Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul va plăti 2 euro/zi, pentru cheltuieli de întreţinere.

De asemenea, angajatorul va plăti transportul către Portugalia, iar costul acestuia va fi dedus din primele salarii.

C. DUMITRACHE