3 șoferi au fost prinși băuți la volan

Pericolul pândește la tot pasul. Trei șoferi au fost trași pe dreapta de polițiștii din Teleorman. În cazul lor oamenii legii au constatat că ei consumaseră băuturi alcoolice.

În ultimele 48 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 97 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 41 230 lei, au reținut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 22 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancțiuni pentru lumini, 10 sancțiuni pentru alte abateri, 2 sancțiuni pentru alcool, 9 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță și 1 sancțiune pentru lipsă inspecție tehnică periodică.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria- Secția nr. 2 Poliție Rurală Nanov au depistat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6 în localitatea Nanov, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,57mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria- Secția nr. 1 Poliție Rurală Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Mârzănești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506 în localitatea Cernetu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,42mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Claudiu DUMITRACHE