3 accidente rutiere în doar 24 de ore

Odată cu răcirea vremii, dar și din cauza carosabilului umed se înmulțesc și accidentele rutiere. În doar 24 de ore, pe raza județului Teleorman, au avut loc 3 astfel de evenimente.

Primul dintre ele a avut loc pe strada București din reședința județului. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism a fost surprins de apariția unui pieton pe partea carosabilă care a traversat în mod neregulamentar strada, acroșându-l cu partea din faţă.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat în vârstă de 50 ani din comuna Orbeasca. După producerea evenimentului, conducătorul auto a transportat victima la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În cel de-al doilea caz, o persoană și-a păierdut viața. Evenimentul rutier s-a produs în comuna Drăgănești de Vede. Un bărbat în vârstă de 28 ani din comuna Drăgănesti de Vede în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 612 A, pe raza satului Văcărești, comuna Drăgănești de Vede a accidentat un bărbat în vârstă de 42 ani din comuna Vedea care circula în calitate de biciclist și care a ieșit fără să se asigure de pe un drum lateral. Bicicleta nu era prevazută cu catadioptri, iar biciclistul nu purta vesta reflectorizantă.

În urma accidentului a rezultat decesul biciclistului și rănirea unei femei în vârstă de 27 de ani, pasageră în autoturism care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Ucidere din culpă,, , urmând a se propune soluție prin Parchet.

Nu în ultimul rând, în orașul Videle două autoturisme s-au ciocnit. Un bărbat în vârstă de 69 ani din Videle, în timp ce conducea un autoturism pe str. Primăverii din orașul Videle, având alte preocupări în timpul mersului a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un bărbat în vârstă de 34 ani din comuna Blejești. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a provocat accidental, acesta fiind transferat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă” , urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.