240 de teleormăneni amendați că nu respectă măsurile anti COVID

Aproximativ 4.000 de persoane legitimate, peste 1.600 deobiective și aproximativ 300 de mijloace de transport persoane au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 72 de ore la nivelul județului Teleorman, acțiuni de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Peste 300 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 44 acțiuni punctuale organizate,forțeleparticipante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. În ultimele 72 de ore, au fost verificate peste 1.600 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare), au fost legitimate nu mai puțin de 4.000de persoane și verificate aproximativ 300 de mijloace de transport persoane, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 60.000 de lei, forțele de ordinereamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

”Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți la riscuri! Vă reamintim că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise”, spun polițiștii din Teleorman.

Totodată, reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spații închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât și în spații deschise, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

C.D.