230 de polițiști vor fi pe străzi de Florii

Șoferi conduceți cu prudență. În perioada 19-21 aprilie la nivelul judeţului Teleorman se desfăşoară acţiuni care au ca scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în perioada Sfintei Sărbători a Floriilor.

În contextul de faţă, aproximativ 230 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale,investigare a criminalitatii economice, arme, explozivi şi substanțe periculoase şi acţiuni speciale vor acţiona zilnic în această perioadă pentru ca teleormănenii să aibă parte de sărbători liniştite, lipsite de evenimente neplăcute.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de poliţişti în această perioadă au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea acestei zile precum şi prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement) cu anticiparea eventualelor riscuri.

Poliţiştii vor intensifica acţiunile de patrulare în zonele cu afluenţă numeroasă, în preajma zonelor de agrement, lăcașelor de cult pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Formaţiunile de ordine publică vor intensifica activităţile de patrulare în zonele cu potenţial criminogen, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale, în special a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor etc., precum şi monitorizarea stărilor conflictuale.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele cu trafic ridicat, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Claudiu Dumitrache