17 percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală

2 milioane de lei. Acesta este prejudiciul creat de mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală. Poliţiştii din Olt efectuează, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de lei.

“Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov. Percheziţiile sunt efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Conform aceleiaşi surse, principalul suspect în dosar este un om de afaceri din judeţul Olt.

“În fapt, administratorul unei firme din judeţul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăţi comerciale, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA. Plăţile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror provenienţă nu a putut fi justificată, au fost tranzacţionate ulterior către instituții şi unităţi administrativ-teritoriale”, se mai arată în comunicat.

După finalizarea descinderilor vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, suspecţii urmând să fie conduşi la sediul IPJ Olt pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă peste 70 de poliţişti din Olt, Bucureşti, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov.

C.D.