13 accidente rutiere grave au avut loc în acest an în Teleorman! 9 persoane au murit

În prima jumătate a acestui an, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 13 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a nouă persoane și rănirea gravă a altor șapte. Principalele cauze pentru producerea acestor nenorociri sunt neadaptarea condițiilor de drum și trafic, cât și indisciplina pietonilor.

Pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere, timp de o săptămânp, la nivel național se vor executa acţiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În doar câteva ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de PoliţieJudeţean Teleorman au continuat activitățile curente în cadrul unei acțiuni derulate de Poliția Română la nivel național, având ca scop verificarea legalității efectuării transportului de persoane, precum și prevenirea și combaterea conducerii sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii rutieri teleormăneniverifică și modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane prin curse regulate/speciale.

În urma neregulilor constatate ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 35.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut23 de permise de conducere, fiind totodată retrase două certificate de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, peste 50 au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, iar cinci pentru nereguli privind efectuarea manevrei de depășire.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto prudență maximă pe șosele și un comportament responsabil la volan.

La nivelul județului Teleorman, polițiștii rutieri vor acționa pe toate drumurile publice.

C. DUMITRACHE

Lasă un răspuns