„Cuţitari” teleormăneni, identificaţi de poliţişti, în weekend

Poliţiştii teleormăneni au avut de-a face, la sfârşitul săptămânii trecute, cu persoane care au încălcat unele norme de convieţuire socială.
Astfel, la Alexandria, Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede, oamenii legii au depistat trei persoane care purtau asupra lor, fără drept, cuţite.
La Turnu Măgurele, poliţiştii l-au depistat pe minorul P. I., de 13 ani, care purta asupra sa, fără drept, un cuţit cu lama rabatabilă. Cuţitul a fost ridicat de poliţişti, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.
Poliţiştii din Roşiorii de Vede l-au identificat pe T. Robert, de 19 ani, din comuna Peretu, pe o stradă din localitate, purtând asupra sa, fără drept, un cuţit. Pe numele său a fost întocmit dosar penal, cuţitul fiind ridicat de poliţişti.
Şi în Alexandria oamenii legii au identificat un „cuţitar”, în persoana lui S. Iulian, de 37 ani, din comuna Boteşti, judeţul Vaslui, care avea asupra sa un cuţit.
În cauză a fost întocmit dosar penal.
Potrivit Legii nr. 61/1991 – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

M. MEILĂ