Ziua Naţională sărbătorită cu mâncare, băutură şi muzică bună

Alexăndrenii sărbătoresc Ziua Naţională a României prin dans şi voie bună. Fasole cu ciolan, vin fiert, muzică populară, dar şi artişti în vogă precum Alex Velea şi Andreea Bălan, vor fi ”deliciile” cu care municipalitatea îi va servi pe alexăndreni de ziua lor. Toate acestea vor fi condimentate cu un superb foc de artificii.
Startul va fi dat duminică dimineaţa la ora 10.00, atunci când va fi oficiată ceremonia dedicată Zilei Naţionale a României. Imediat după depunerea coroanelor la statuia ostaşului român din faţa Prefecturii Teleorman, cei care au participat la ceremonie sunt invitaţi ”la masă”. Pe lângă vestita fasole cu ciolan aceştia îşi pot încălzi ”sufletul” şi cu un pahar de vin fiert.
Sper seară începe şi distracţia. De la ora 16.00, pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură vor urca artişti de renume ai muzicii populare. Ansamblul Burnasul, interpretele de muzică populară Mariana Căpitănescu şi Daniela Condurache vor încerca să-i îndemne pe alexăndreni să se prindă în horă.
Două ore mai târziu, Andreea Bălan, Alex Velea şi trupa Haiducii vor întreţine atmosfera de Ziua Naţională.
Sărbătoarea se încheie cu un superb foc de articifii. Prezentatorul concertelor va fi actorul şi omul de televiziune, Cosmin Seleşi.
În urmă cu un an, cei 19 consilieri alexăndreni, în frunte cu primarul Victor Drăguşin au renunţat la costumele de firmă şi au îmbrăcat, preţ de mai multe ore, halatele de bucătari, dar s-au transformat în ospătari.
Seara s-a încheiat cu spectacolele susţinute de Orchestra “Lăutarii din Chişinău”, dirijată de Nicolae Botgros, Corina, Directia 5 şi Fanfara din Dealul Spirii.

Claudiu DUMITRACHE