“Ziua Internaţională a Poeziei” a scos la lumină elevi talentaţi

“Ziua Internaţională a Poeziei”, eveniment marcat cum se cuvine, şi la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” din Alexandria, ieri, a umplut sala mare de lectură a instituţiei de elevi talentaţi atât din Alexandria, cât şi din localităţi din mediul rural. Mare parte dintre elevi aflându-se pentru prima dată la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”. Este vorba despre elevii formaţiei de fluieraşi aflaţi sub îndrumarea profesorilor coordonatori Ionel Porojan, Antonica Niculae şi Adriana Petcu.
Lipsiţi de emoţie şi plini de viaţă, fluieraşii au venit tocmai din localitatea Beuca, însoţiţi de cadrele didactice, dar şi de primarul localităţii, pentru a arăta cât de talentaţi sunt copiii din mediul rural.
În faţa invitaţilor, s-au mai aflat şi elevii de la Şcoala Gimnazială Plosca, care au susţinut un moment artistic intitulat ,,Armonia slovelor în cânt şi poeziei”, dar şi cei de la Liceul “Constantin Noica” din Alexandria, care au susţinut un mic recital din literatura română şi universală, intitulat ,,Pe aripile poeziei…”.
Cu această ocazie, la sala de lectură, Teodor Nicolae Săceanu, a expus o serie întreagă de documente cu poezii ale celor mai cunoscuţi poeţi români. Alături, au fost expuse publicului şi cărţi de poezii din arhiva instituţiei. Toate fiind reunite sub sloganul “Dăruieşte zilei un poem”.

M.M.