“Ziua Copilului”, la Piatra – Cadouri pentru cei mici, spectacol de excepţie pentru localnici

Chiar dacă natura s-a dezlănţuit în aceste zile peste partea de sud a ţării, cetăţenii localităţii teleormănene Piatra au un motiv serios să se bucure. Şi asta pentru că Dănuţ Chera, primarul comunei, s-a ocupat din timp pentru organiza aşa cum se cuvine sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului, pregătindu-le şcolarilor şi preşcolarilor daruri specifice vârstei lor, dar şi a unui spectacol de muzică uşoară şi populară pentru toţi localnicii. Pentru toţi copiii din localitate, primarul, cu ajutorul unor sponsori, a pregătit peste 200 de sacoşe cu cadouri, constând în dulciuri, sucuri şi jucării adecvate vârstei lor.
Acţiunea de oferire a cadourilor, prilejuită de Ziua Internaţională a Copilului, a început încă de joi, 30 mai, atunci când primarul Dănuţ Chera s-a aflat în mijlocul celor 80 de preşcolari de la grădiniţa din localitate. În semn de recunoştinţă, aceştia, sub directa îndrumare a doamnelor educatoare, au prezentat un frumos spectacol de cântece şi poezie.
Ieri a venit şi rândul elevilor de gimnaziu să primească doritele cadouri din partea primarului localităţii. Sub ameninţarea stropilor de ploaie, evenimentul s-a desfăşurat pe terenul din incinta unităţii de învăţământ din localitatea Piatra, acolo unde, în prima jumătate a zilei, elevii de la clasele I – IV, cât şi cei de la clasa zero au primit cadourile, dar nu înainte ca aceştia să participe la diverse competiţii sportive, ori să recite poezii sau cântece. În cea de a doua parte a zilei, cadourile au ajuns şi în posesia elevilor din clasele V – VIII.
Pentru toţi localnicii, Dănuţ Chera a organizat un spectacol artistic de excepţie,
azi, începând cu orele 15,30, pe scena amplasată în parcul din centrul localităţii urmând să-şi dea concursul cunoscuţii interpreţi de muzică populară: Nicu Paleru, Steliana Sima şi Mariana Ionescu Căpitănescu. În cadrul aceluiaşi spectacol, pentru toţi iubitorii de muzică uşoară sunt invitaţi să urce pe scenă Giulia, Narcotic Sound, Raluka, Matteo şi Ana-Maria Pătrăscioiu.

Mirel MANAFU