Zile aglomerate la SAJ Teleorman * Peste 800 de solicitări în cinci zile

Zilele din preajma săbătorii de Crăciun au fost foarte aglomerate pentru personalul medical de pe ambulanțele teleormănene, peste 800 de apeluri fiind direcționate către SAJ Teleorman, în perioada 22-27 decembrie 2018. Cinci tentative de suicid în cinci zile, peste 40 de teleormăneni în stare de inconștiență, nouă pacienți găsiți decedați, dintre care șase în condiții suspecte, 12 victime ale accidentelor rutiere petrecute pe șoselele din județ sunt doar câteva dintre solicitările la care a ajuns personalul medical de pe ambulanțele teleormănene.

Cele 12 persoane care au avut de suferit în urma accidentelor de circulație au fost implicate în șase astfel de evenimente petrecute în localitățile: Videle, Lada-Schela, Dudu (com. Beciu), Roșiorii de Vede, Furculești și Scrioaștea. Două dintre cele 12 victime au decedat în urma unui accident rutier, în timp ce celelalte 10 persoane accidentate au fost preluate de ambulanțe și transportate la spitale. În urma evenimentelor rutiere, victimele au suferit diverse traumatisme: toracice, craniene, de coloană, cranio-facial, de membru inferior și politraumatisme. Persoanele accidentate în urma evenimentelor rutiere, două femei și zece bărbați, au vârste între 14-63 de ani.

Cei nouă teleormăneni găsiți decedați, o femeie și opt bărbați, aveau vârste între 40-89 de ani. Șapte dintre aceștia au fost găsiți în stare de inconștiență, iar cel în vârstă de 40 de ani, un bărbat din satul Beiu, suferea de neoplasm. Șase dintre teleormănenii găsiți decedați au decedat în condiții suspecte.

În total, 839 de solicitări au avut cei din cadrul SAJ Teleorman, solicitări făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-228; dureri abdominale sau de spate-114; tuse, probleme respiratorii minore-75; cefalee-65; persoane inconștiente-44; AVC-33; copii bolnavi-32; dureri toracice-29; accidente diverse-29; conflicte și agresiuni fizice-25; sângerare-23; intoxicații-21; psihiatrie-20; obstetrică-ginecologie-18; leșin(sincopă)-16; febră-15; diabet zaharat-12; victime din accidente rutiere-12; căzuți în stradă-6; moarte suspectă-6; tentative de suicid-5; boli nediagnosticate-5; convulsii-3; arsuri-1; alergii-1; afecțiuni ale urechii-1.

M. MEILĂ