Ziariştii pistolari

Jurnaliştii teleormăneni au lăsat pentru câteva ore pixurile, camerele de filmat şi reportofoanele şi au arătat că se pricep la fel de bine să tragă şi cu pistolul sau cu puşca.
Poligonul din Alexandria a găzduit Cupa Presei la Tir. Competiţia a fost organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Jurnaliştii teleormăneni şi-au demonstrat abilitatea de a trage cu pistolul IJ Balcan, în ţinta cu cercuri de la o distanţă de 25 m.
Competiţia efectivă a constat în proba de tragere cu pistolul, la ţintă, unde reprezentanţii presei s-au întrecut în a-şi etala talentele de ”trăgători de elită”. Şedinţa de tragere a fost organizată pe categorii, femei şi bărbaţi. A avut loc o singură probă de tragere, iar în urma totalizării rezultatelor obţinute, marele premiu în clasamentul fetelor a fost ocupat de Cristina Ciulei de la televiziunea Media Sud. Medalia de argint a fost obţinută de Cristina Păunică de la cotidianul Gazeta de Teleorman, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Alina Zbengheci tot de la Media Sud.
Premiul I la categoria băieţi a fost câştigat, după mai mulţi ani de încercări, de corespondentul Agerpres în Teleorman, Stan Ştefan. Pe locul 2 s-a situat Răzvan Meilă, de la Media Sud, iar podiumul a fost completat de Marian Ozunu, de la Alexandria TV.
Toţi concurenţii au fost cadorisiţi cu câte o diplomă pentru “participare”, dar a fost doar începutul pentru unii dintre perdanţi care au promis că se vor antrena până la viitoarea competiţie.
După competiţia de tir, ziariştii s-au delectat la o demonstraţie de talere oferită de campioana naţională, Roxana Manole. Şi cum acest sport pare destul de simplu când este practicat de către un campion, ziariştii şi-au încercat şi ei norocul în nimerirea talerelor, dar ”norocul” nu are legătură cu acest sport. Din cele peste 100 de focuri trase, doar 4-5 au nimerit ţinta. Asta deşi instructajul ziariştilor a fost făcut de antrenorul Emanuel Panduru.

C. DUMITRACHE