Zeci de nereguli depistate de poliţiştii din Teleorman! Amenzi de peste 60.000 lei

Drumurile din judeţul Telorman devin tot mai nesigure! În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat nu mai puțin de 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 60.000 lei, au reținut șapte permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 8.300 de solicitări semnalate prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență – 112, aproximativ 6.000 dintre acestea fiind înregistrate în mediul rural.

Prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului în cazul unui bărbat din localitate, depistat la volanul unui autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Oamenii legii au depistat un bărbat în vârstă de 62 de ani în timp ce conducea un autoturism, în afara localității de domiciliu, emanând halenă alcoolică.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

C.DUMITRACHE