Zăpada care a căzut pesteTeleorman a creat probleme

Copaci căzuți, mașini în șanț și zeci de localnici rămași fără curent. Acesta este bilanțul primei zăpezi din 2020 care a căzut peste județul Teleorman.

Drumarii teleormăneni, împreună cu autoritățile locale și echipajele de poliție au intervenit pentru deblocarea a 10 autovehicule derapate și repunerea lor în circulație. Mai exact, 3 tiruri (DN51 – Smârdioasa, DJ 506 – Teleormanul – Mârzănești, DJ601D – Mereni), 1 autobuz cu 10 pasageri (DJ506 Purani – Marzanesti), un microbuz – DN51A – Viișoara și 5 autoturisme (DN52 – Furculesti, DN6 – Roșiori – Peretu, DJ611 Gratia – Corbii Mari, DN6 – Vitănești, DN52- Turnu Măgurele).

Și copacii au creat probleme în trafic. S-a acționat pentru degajarea a șapte copaci căzuți pe carosabil, doi în municipiul Alexandria, unul pe DN 6, unul în localitatea Scrioaștea, unul pe DN 65A, unul între localitățile Drăgănești Vlașca și Tarnava – Dj 503 și unul între Alexandria și Furculești – DN 52.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost înregistrate avarii la nivelul localităților Vitănești, Stejaru, Ștorobăneasa și Frumoasa.

”42 deranjamente individuale si peste 14 914 de locuri de consum din localitatile Catun Valea Alba, Vanatori, Viisoara, Magura, Guruieni, Babaita, Buzescu, Mavrodin, Nnciulesti, Plosca, Olteni, Laceni, Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos, Marzanesti, Cernetu, Teleormanu, Razmiresti, Purani, Silistea, Vacaresti, Cosoteni, Draganesti Vede, Urlui, Bogdana, Calmatui, Tudor Vladimirescu, Salcia, Nicolae Balcescu, Tatarastii de Sus, Tatarastii de Jos, Udubu, Slavesti, Cosoaia, Mereni, Slobozia Mandra, Uda Clocociov, Traianu, Seaca, Lisa, Viisoara, Piatra, Poroschia, Zimnicea, Furculesti, Spatarei, Ulmeni, Bogdana, Voievoda”, se arată într-o informare a operatorului de distribuție a energiei electrice din județul Teleorman.

Din fericire, ca urmare a eforturilor depuse de drumari, la nivelul județului Teleorman se circulă pe toate sectoarele de drum, în condiții de iarnă. Administratorii drumurilor naționale și județene (SDN și SDJ) acționează pe principalele căi de circulație.

Având în vedere faptul că circulația pe principalele drumuri naționale și județene se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată de zăpada căzută în ultimele ore și viscolul puternic, solicităm teleormănenilor să evite zilele următoare deplasarea cu autoturismele proprietate personală, însă dacă acest lucru este impus de o situație de urgență, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricții ori dacă drumul este închis/blocat.

Claudiu DUMITRACHE