“Zâmbetul vieţii”, volum de carte lansat la Biblioteca “Marin Preda”

Scriitoarea Elena Buică, de naţionalitate română, stabilită încă din anul 1998 pe meleaguri Canadiene, la Toronto, s-a reîntors în mijlocul teleormănenilor cu cel de al şapte-lea volum de carte, intitulat ”Zâmbetul vieţii”.
Evenimentul a debutat, vineri, la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” din Alexandria, în prezenţa a numeroşi scriitori teleormăneni, oameni de cultură, prieteni, reprezentanţi ai lăcaşurilor de cult din zona Ţigăneştilor şi mulţi alţi iubitori de eveniment cultural-artistic. Oameni care an de an, se bucură nespus de mult, la revenirea în ţară a Elenei Buică, descrisă ca fiind “autoarea care se încumetă să se opună blând curentului general, recompensându-ne cu acelaşi etern zâmbet”, după cum spunea Gabriela Căluţiu Sonnenberg, una din bunele prietene ale acesteia.
Elena Buică s-a născut în anul 1933 în comuna Ţigăneşti, a absolvit Facultatea de limba şi literatura română în cadrul Universităţi Babeş-Bolyai de la Cluj.
În cadrul carierei sale profesionale a activat ca profesor de limba şi literatura română, în mai multe şcoli şi licee din Cluj, Bihor şi Bucureşti. S-a pensionat în anul 1988, iar 10 ani mai târziu, s-a stabilit la Toronto în Canada.
În ceea ce priveşte debutul său literar, acesta a început destul de târziu, la vârsta de 70 de ani, vârstă după care a reuşit să publice şapte volume de carte.
Activitatea sa literară nu se va opri aici. Elena Buică, a stabilit deja, şi titlul celui de al optâlea volum. Este vorba despre “Liliacul de la porta înserării”.
Însă, despre conţinutul acestei cărţi, Elena Buică nu a dorit să ne dezvăluie, nici cel mai mic amănunt, contribuind astfel la creşterea curiozităţii, din partea cititorilor săi.
Prezenţa în număr mre a celor care au venit să o cunoască, să o revadă şi o asculte, pe Elena Buică, i-au trezit emoţii autoarei, aceasta afirmând că este surprinsă de faptul că într-o lume atât de agitată, încă mai sunt oameni care îşi mai găsesc timp şi pentru un act de cultură.
Cartea “Zîmbetul vieţii”, a fost srisă în prejma rotunjirii vârste de 80 de ani şi vrea să transmită cititorilor, zîmbetul etern şi inconfundabil al autoarei şi un altul, aflat în adâncul sufletului, izvorât dintr-o satisfacţie lăuntrică, un zâmbet care se poate aşterne pe hârtie şi totodată un zâmbet care se poate şi citi.

Mirel MANAFU