Weekend productiv pentru poliţiştii teleormăneni! Amenzi de aproape 32.000 lei

Polițiștii rutieri teleormăneni alimentează bugetul local în fiecare zi. Numai în acest weekend au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 31.900 lei. De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare.

În ciuda numeroaselor controale, razii şi radare care au împânzit judeţul, accidentele rutiere sunt tot mai multe şi mai dese.

Un bărbat în vârstă de 34 ani din comuna Gălăteni, în timp ce conducea un autoturism, dinspre Alexandria spre Lăceni, la intersecția cu Varianta Ocolitoare a Alexandriei, având alte preocupări în timpul mersului, nu a respectat semnificația indicatorului „STOP”, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 ani din comuna Traian.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto care circula regulamentar, având nevoie de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în arul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin parchet.

Şi nu e singurul. Un bărbat în vârstă de 38 ani, din comuna Frumoasa, în timp ce conducea un autoturism pe DC 24, pe raza localității Smârdioasa, în direcția de mers Cervenia – Izvoarele, la intersecția cu DN 51, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat, în direcția Alexandria – Zimnicea, intrând în coliziune cu acesta, rezultând avarierea celor două autoturisme, fără victime omenești.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto care circula regulamentar, iar rezultatul în cazul conducătorului auto care a provocat accidentul a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

C. DUMITRACHE