Weekend aglomerat la SAJ Teleorman * 13 victime ale accidentelor rutiere, o moarte suspectă, patru tentative de suicid

Numărul solicitărilor la 112, direcționate către SAJ Teleorman, weekendul trecut, a fost peste 500. Personalul medical de pe ambulanțele teleormănene a ajuns, în perioada 5-8 octombrie, la persoane care au încercat să-și ia viața, la victime ale accidentelor rutiere, la cetățeni cu diverse afecțiuni, dar și la oameni care, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de cei de pe ambulanțe, au fost declarați decedați. Trei teleormăneni cu vârste de 50, 66, respectiv 84 de ani au fost găsiți decedați, unul dintre aceștia, din localitatea Conțești, fiind găsit înecat. În acest caz a fost întocmit dosar de moarte suspectă.

Celelate două persoane, o femeie și un bărbat din localitățile Orbeasca de Sus și Peretu, au fost găsite inconștiente.

Dacă în urmă cu două weekenduri nu se înregistrase niciun caz de suicid în județul nostru, la sfârșitul săptămânii trecute, personalul de pe ambulanțe a fost solicitat la patru teleormăneni care au încercat să-și ia viața.

Numărul victimelor accidentelor rutiere petrecute pe șoselele din Teleorman weekendul trecut a fost destul de mare. 13 cetățeni care au avut de suferit în urma accidentelor de circulație au avut nevoie de primul ajutor al personalului medical de pe ambulanțele ajunse la locul solicitărilor. Evenimentele rutiere nefericite au avut loc la Drăgănești Vlașca, Furculești,

Turnu Măgurele, Brânceni, Copăceanca și Roșiori de Vede. Cele mai multe victime au fost în urma accidentului din localitatea Copăceanca, 6 persoane având de suferit în timpul acestui eveniment rutier.

În total, 528 de solicitări au fost înregistrate, la SAJ Teleorman, în perioada 5-8 octombrie 2018. Acestea au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-172; dureri abdominale sau de spate-63; tuse, probleme respiratorii minore-42; cefalee-28; AVC-26; copii bolnavi-21; dureri toracice-20; conflicte și agresiuni fizice-18; accidente diverse-17; persoane inconștiente-17; sângerare-15; psihiatrie-14; diabet zaharat-9; victime din accidente rutiere-13; obstetrică-ginecologie-7; leșin (sincopă)-7; intoxicații-7; febră-5; incidente provocate de animale/insecte-5; alergii-5; convulsii-5; tentative de suicid-4; boli nediagnosticate-3; căzuți în stradă-2; afecțiuni ale ochiul-1; arsuri-1; moarte suspectă-1.

M. MEILĂ