Week-end cu peste 50 de intervenţii SMURD

La sfârşitul săptămânii trecute, echipajele SMURD din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman au fost solicitate să intervină la 55 de situaţii, în care pacienţii acuzau diferite probleme medicale ce necesitau acordarea primului ajutor şi transportarea de urgenţă la cea mai apropiată unitate spitalicească.
Astfel, la Turnu Măgurele, în ziua de 22 aprilie 2013, în jurul orelor 22.39, paramedicii SMURD Turnu Măgurele au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a unei persoane, Marian D., care, în urma unei agresiuni fizice, prezenta o plagă la nivelul piramidei nazale. După acordarea primelor îngrijiri, pacientul a fost transportat la spital.
La Merenii de Sus, Maria T., în vârstă de 15 ani, în ziua de 22 aprilie 2013, în jurul orelor 19.01, în urma căderii de la acelaşi nivel a suferit un traumatism facial în zona maxilarului şi excoriaţii la nivelul membrului superior drept, zona cotului. Pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital au acţionat paramedicii din cadrul SMURD Videle, pacienta ajungând în cel mai scurt timp pe mâna medicilor specialişti din cadrul Spitalului Orăşenesc Videle.
La Turnu Măgurele, în ziua de 21 aprilie 2013, în jurul orelor 14.55, paramedicii de pe SMURD Turnu Măgurele au intervenit pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Florentina P, de 57 de ani, care suferise un traumatism la membrul inferior drept şi stare de ameţeală, în urma căderii de pe bicicletă. Pacienta prezenta şi excoriaţii la membrele superioare. După acordarea primului ajutor, persoana în cauză a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
În localitatea Vârtoapele, cetăţeanul Florin L., aflat în stare de ebrietate avansată a căzut de la acelasi nivel, suferind un traumatism la nivelul capului cu plagă deschisă. Evenimentul a avut loc în ziua de 20 aprilie 2013, în jurul orelor 20.02, atunci când paramedicii roşioreni au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportarea de urgenţă la spital. Pacientul a ajuns în cel mai scurt timp posibil pe mâna medicilor specialişti pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cele mai multe probleme medicale acuzate de cetăţeni au mai fost legate de: durerile abdominale, de cap, lombare, de inimă, traumatisme, probleme respiratorii, lipotimii ş.a.. După acordarea primului ajutor, pacienţii au fost transportaţi la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din zonă pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, neînregistrându-se pierderi de vieţi omeneşti.

Mirel MANAFU