Vremea rea a dat traficul rutier peste cap! Multe probleme cauzate de zăpadă

Ninsoarea a dat peste cap traficul rutier! Pe toate drumurile din județul Teleorman se circulă cu dificultate. Pe Drumul Județean 506 între localitățile Merișani și Guruieni un tir a derapat, blocând parțial circulația rutieră, iar între Crângu și Furculești două autoturisme s-au ciocnit. Punctul de Trecere a Frontierei din Turnu Măgurele s-a închis.

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Teleorman. Din cauza viscolului, munca drumarilor a fost de Sisif.

Se pare că nici șoferii nu sunt pregătiți de iarnă.

Încă de la primele ore ale dimineții de ieri, necazurile au început să apară. La ora 08.45, pe 112 s-a solicitat intervenția autorităților pentru deblocarea unui tir care a derapat pe DJ 506, între localitățile Merișani și Guruieni, blocand circulația parțial.

”Pentru rezolvarea acestei situații au intervenit membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Guruieni cu un tractor cu volă și un echipaj de la pompieri”, spun reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Traficul rutier a fost reluat în cel mai scurt timp, fără a fi întâmpinate probleme deosebite.

Câteva minute mai târziu, 7 persoane au ajuns la spital după ce autoturismele în care se aflau s-au ciocnit. Nefericitul accident s-a produs la ieșire din localitatea Crângu, spre Furculești.

„Este vorba despre 7 victime, dintre care 3 femei, un copil de 6 luni și 3 bărbați. Toate victimele sunt conștiente și cooperante. Acestea prezintă traumatisme la nivelul membrelor și toracelui. Un bărbat, șoferul unui autoturism, a fost încarcerat, acesta fiind scos de pompieri și predat echipajelor medicale.

Victimele au fost transportate la Unitatea de primiri Urgențe Alexandria de echipajele de Ambulanță”, spun pompierii teleormaneni.

Cazul a fost preluat de către poliție.

Din cauza vântului foarte puternic, dar și a zăpezii, autoritățile au decis să închidă Punctul de Trecere al Frontierei din Turnu Măgurele.

Șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum

Având în vedere mesajele de avertizare referitoare la ninsoare şi viscol ale meteorologilor, polițiștii le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Claudiu DUMITRACHE