Vom avea prefect de import?

Dacă liberalii teleormăneni mai întârzie mult cu desemnarea celui care ar urma să fie investit în funcţia de prefect, ai ar putea să compromită această demnitate în conştiinţa publică. Pentru că după glorioasele mandate ale lui Izină, Zorinel, Niţulescu şi iar Zorinel şi după caraghiosul interimat de 5 zile al lui Cune, oamenii vor constata că treaba merge la fel şi fără prefect.
După un casting organizat la sediul judeţean al partidului, zic unii (alţii spun că la un restaurant), s-a constatat că cei care ar corespunde „la dosar” nu-şi doresc funcţia, iar cei care şi-ar dori-o cu ardoare ori nu pot fi funcţionari publici, pentru că n-au absolvit cursurile Institutului Naţional de Administraţie, ori au bube-n cap.
Până la urmă, cu chiu, cu vai, s-a întocmit o listă cu posibilii prefecţi pe care Marian Almăjanu a băgat-o în buzunarul de la piept, de unde o va scoate sâmbătă, la Tulcea, unde se va întâlni cu Liviu Dragnea şi, împreună, vor încerca să găsească omul potrivit.
Se vorbeşte că pe listă s-ar afla şi Iulian Badea, zis Marchi, primarul Poroschiei, un fel de Bitanu al PNL, care ar corespunde la dosar, dar nu se ştie dacă va dori să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard. Dacă va accepta să ocupe funcţia de prefect, înseamnă că, după Troianu, vom avea alegeri pentru funcţia de primar şi la Poroschia.
Dacă nici după întâlnirea Almăjanu-Dragnea nu se va ajunge la nici un rezultat, s-ar putea ca aplicându-se principiul mobilităţii înalţilor funcţionari publici să avem un prefect de import, aşa cum avem şi un şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Şt. B.