Voluntarii ISU Teleorman au primit diplome de excelență cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarilor

Implicați în misiunile de intervenție desfășurate de pompierii teleormăneni, dând dovadă, de fiecare dată, de solidaritate, responsabilitate și profesionalism dobândit în cadrul programului „Salvator din pasiune”, dar și în timpul intervențiilor la care au participat, voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au fost sărbătoriți miercuri, 5 decembrie 2018, la sediul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarilor.

Cu această ocazie, voluntarii au primit câte o diplomă de excelență din partea unității, ”pentru a marca Ziua Internațională a Voluntarilor și activitatea derulată, ca semn de prețuire pentru tot ceea ce faceți pentru societate…”, după cum a spus col. Marius Stancu, inspectorul șef al I.S.U. Teleorman.

„Cred că ceea ce faceți dumneavoastră ar trebui să se întâmple la o scară mult mai mare, pentru că e ceva de viitor, iar statul român și societatea are nevoie de dumneavoastră mai mult decât orice altceva. Cred că atitudinea dumneavoastră e de lăudat și ar trebui să fie un îndemn pentru ceilalți”, a continuat col. Marius Stancu.

Începând cu anul 2016, când ISU Teleorman a lansat programul ”Salvator din pasiune”, cursurile au fost urmate de aproximativ 30 de voluntari, dar în prezent doar 12 voluntari își desfășoară activitatea ori pot fi implicați în activitățile pompierilor profesioniști.

În perioada în care și-au desfășurat activitatea în cadrul inspectoratului, voluntarii au dobândit cunoștințele necesare acordării primului ajutor medical de urgență, ori au urmat cursuri de specializare în cadrul centrelor de formare ale I.G.S.U. Ulterior, aceștia au putut încadra autospecialele SMURD, alături de pompierii profesioniști.

Printre activitățile în care au fost implicați voluntarii ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, amintim: participarea la promovarea campaniilor de conștientizare a populației derulate la nivelul I.G.S.U. prin distribuirea de ghiduri și pliante; participarea la activități de instruire și educare preventivă a populației; completarea echipajelor de intervenție la misiunile de asigurare a măsurilor specifice din competență, fără grad ridicat de risc; sprijin în activități de promovare a instituției, pe timpul organizării activităților de tip Porți Deschise sau Sărbătorirea Zilelor Armei.

Programul de voluntariat ”Salvator din pasiune” se adresează cetățenilor cu vârste între 16-65 de ani care doresc să se alăture pompierilor salvatori în misiunile de intervenție, acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

M. MEILĂ