Visul lui Sami

Samuel Calotă, președintele Organizației ALDE Teleorman, candidează la alegerile parlamentare. Dar nu candidează la Parlament din partea ALDE, formațiunea politică dispărând în urma fuziunii prin absorbție cu partidul Pro România, condus de Victor Viorel Ponta.

În plan local Samuel Calotă candidează la alegerile parlamentare din partea partidului Pro România, condus până de curând de Dumitru Goldbach, conferențiar universitar la Universitatea Valahia din Alexandria. Acesta a demisionat de aproximativ trei săptămâni din funcția de președinte al Organizației Județene Teleorman a Partidului Pro România. Dumitru Goldbach a demisionat chiar și din funcția de simplu membru al partidului. Este posibil ca tocmai fuziunea cu ALDE și promovarea lui Samuel Calotă la parlamentare să fie motivul demisiei lui Goldbach. Poate și-ar fi dorit chiar el o candidatură la Parlament. Acum Dumitru Goldbach stă în expectativă. Mulți dintre apropiați i-au propus să își îndrepte pașii către Partidul Național Liberal, unde a mai fost într-o perioadă chiar purtătorul de cuvânt al Organizației Județene Teleorman. Probabil că va face acest pas în pragul alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, sau imediat după aceste alegeri.

În ce-l privește pe Samuel Calotă, acesta și-a dorit să fie parlamentar și la alegerile trecute, și chiar a candidat pentru un post de senator, de la ALDE. La Camera Deputaților a candidat Calotă Ică Florică, președintele Organizației Județene Teleorman, care a și câștigat fotoliul respectiv. Ulterior, Calotă Ică Florică a trecut la liberali.

Acum Samuel Calotă visează iar la Parlament. Samuel Calotă este cel care a salvat Spitalul de psihiatrie din Poroschia de ministrul Sănătății de la vremea aceea, Daniela Bartoș, care îl dorea închis. Samuel Calotă speră să obțină un loc de deputat, aceasta făcând parte din visul său.

Ioan DUMITRESCU