Viorica Dăncilă are asigurat al doilea mandat de europarlamentar

Ieri, Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat lista candidaţilor pentru Parlamentul European, mizând pe 13 locuri eligibile, din care două vor fi cedate colegilor de alianţă, PC şi UNPR.
Dacă asta era opţiunea lor până în ziua desfăşurării şedinţei, se pare că „pretenţiile” au crescut, în urma apariţiei unui sondaj de opinie care plasează PSD în fruntea preferinţelor electoratului, cu circa 41%, urmat la mare distanţă de PNL şi PDL. Ei au considerat că pot spori lista cu locuri eligibile de la 13 la 15, la care s-au mai adăugat încă 3 locuri cu mare grad de probabilitate a validării electorale.
Actualul europarlamentar Corina Creţu deschide lista PSD la alegerile europarlamentare. Pe locul doi, surprinzător, senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu, care va renunţa la fotoliul din Parlamentul României, în schimbul unuia mai puţin comod, dar mai important. Se confirmă astfel faptul că ea n-a reuşit să se impună în faţa tuturor organizaţiilor de sector din Capitală şi pentru a nu avea surprize a preferat această variantă.
Al treilea pe listă, actualul europarlamentar, Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.
De remarcat faptul că dintre foştii parlamentari, doar doi nu se mai regăsesc pe listă. Astfel Daciana Sârbu, Viorica Dăncilă, Victor Boştinaru, Mircea Paşcu şi Claudiu Tănăsescu sunt plasaţi pe locuri eligibile. Tot pe locuri considerate, în mod sigur, eligibile se mai regăsesc Maria Grapini, Dan Nica, Damian Drăghici şi Sorin Moisă.

C.R.