Viorica Dăncilă acuză

Fostul prim-ministru social-democrat Viorica Dăncilă iese la rampă și declară: ”Marcel Ciolacu și Paul Stănescu m-au trădat și au provocat căderea Guvernului PSD la moțiunea de cenzură, ca să preia partidul.” De cealaltă parte a baricadei, Marcel Ciolacu, actualul președinte al social-democraților declară: ”Sunt invenții; moțiunea a trecut pentru că a ieșit ALDE de la guvernare”.

Viorica Vasilica Dăncilă afirmă că Guvernul pe care îl conducea a căzut, pentru că a fost sabotată din interiorul partidului. Ea îi acuză pe Paul Stănescu și pe Marcel Ciolacu de o înțelegere cu dreapta politică, spunând că au pus umărul la învestireaGuvernului Orban 1 și 2.

Marcel Ciolacu a replicat, și a spus că acuzațiile sunt false și a spus că moțiunea a trecut datorită ieșirii de la guvernare a liberal-democraților. ”Moțiunea a trecut datorită darului celor de la Organizația Buzău sau din Olt, nu a plecat nici un parlamentar. Domnul Tăriceanu a ieșit de la guvernare, și a rămas un vid. Era foarte greu de gestionat moțiunea, mai ales pe valul de emoție politică creat de câștigarea alegerilor prezidențiale cu un scor mare, de președintele Iohannis. Să ne amintim că la alegerile prezidențiale, eu și Stănescu am luat cele mai mari scoruri la candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale. Nu am făcut nimic să treacă moțiunea”, a spus Ciolacu.

Cu toate astea, Dăncilă spune: ”La moțiune am fost trădată. Marcel Ciolacu a dirijat planul. Mai mulți parlamentari mi-au spus că Ciolacu i-a îndemnat să voteze moțiunea. Paul Stănescu i-a spus unui parlamentar din Olt că nu va mai fi pe liste, astfel încât să voteze pentru moțiune. Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Oprișan, Dragoș Benea au avut un plan de a prelua partidul. Mi-au cerut demisia de la șefia PSD și a Guvernului după ce a trecut moțiunea. Imediat după arestarea lui Liviu Dragnea”.

De ce a făcut astfel de afirmații Viorica Dăncilă, rămâne de văzut. Poate dorește încă o data șefia partidului; greu de crezut că mai este posibil.

Ioan DUMITRESCU