Vineri, cutremur la Alexandria

Alexăndrenii vor fi în alertă maximă în ultima zi a acestei luni, ca urmare a organizării, de către municipalitate, a unui exerciţiu cu scenariu dramatic. Este vorba despre o simulare de cutremur, anunţată cu ceva timp în urmă de primarul Victor Drăguşin, exerciţiu realizat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman.
Scenariul se va desfăşura într-o şcoală, o grădiniţă, dar şi într-un bloc de locatari. Victimele, evacuate din aceste locaţii, în urma cutremurului devastator de peste 7 grade Richter, vor fi transportate în corturile amplasate în zona fostului CAP, pentru acordarea primului ajutor. Toate persoanele evacuate vor rămâne în incinta adăposturilor, până când pericolul va dispărea.
Pentru organizarea şi desfăşurarea acestui exerciţiu, municipalitatea va cheltui un miliard de lei vechi, din bugetul local.
În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la Primăria Alexandria, edilul şef al capitalei de judeţ i-a anunţat pe cetăţeni să nu intre în panică, pentru că totul este doar un exerciţiu şi în nici un caz nu este efectul vreunui anunţ făcut de directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, cu privire la producerea unui cutremur devastator.

M. MEILĂ