Videoconferința ministrului Afacerilor Interne

Joi, 7 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, în sala mare de ședințe din Palatul Administrativ a avut loc o videoconferință condusă de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, având ca temă principală organizarea alegerilor prezidențiale.

Prefecții au fost anunțați că în fiecare județ vor fi delegați reprezentanți din structurile locale, pentru eficientizarea activității.

Toate structurile implicate în aceste alegeri sunt în acțiune pentru un proces electoral transparent, iar presa este invitată în Centrul Operativ al M.A.I.

În timpul turului prin județe, prefecții au anunțat că activitatea se desfășoară conform graficului, urmând ca sâmbătă să fie distribuite primăriilor buletinele de vot.

Ministrul Afecerilor de Interne i-a atenționat că transportul buletinelor de la birourile electorale către primării trebuie să fie realizat atent, iar secțiile de votare trebuie luate în primire după o minuțioasă verificare, raportarea să fie făcută ierarhic, sesizările să fie cercetate cu seriozitate, iar centralizarea rezultatelor alegerilor să fie corectă.

Prefecții au fost anunțați că Serviciul de Telecomunicații Speciale a asigurat serviciile speciale (voce și date) în țară și în străinătate, pentru o bună desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Cornelia RĂDULESCU