Veste bună pentru şoferi, rovinieta nu se mai scumpeşte în acest an

Preţul rovinietei plătit de către şoferi nu va mai creşte în acest an, aşa cum intenţiona anterior Guvernul, iar proiectul de majorare cu până la 60% a tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri nu mai este de actualitate, a declarat ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova. “Nu mai intenţionăm să creştem rovinieta. Este un proiect mai vechi, nu se va mai întâmpla asta” a spus Şova, întrebat când va fi mărit preţul rovinietei, despre care se ştia că va fi crescut în acest an.
Potrivit unui proiect de act normativ aflat încă în dezbatere publică pe site-ul Departamentului pentru Investiţii Străine, rovinieta ar fi urmat să fie majorată cu până la 60%, pentru unele categorii de vehicule. Astfel, şoferii de autoturisme urmau să scoată din buzunar pentru roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni suma de 5, de10 respectiv 32 euro, inclusiv TVA. Comparativ, pentru aceleaşi perioade de valabilitate, sumele achitate se ridică în prezent la 3, 7 şi 28 euro. În plus, proiectul de act normativ mai propunea eliminarea perioadei de valabilitate de 90 de zile şi adăugarea unui nou interval, de 10 zile, pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport marfă cu masă totală mai mică sau egală cu 3,5 tone.
Aşadar, o veste foarte bună pentru şoferi şi pentru agenţii economici, dar şi un semn că guvernanţii pot da dovadă de înţelepciune.

George ZAVERA