Vera Mitran și-a propus să demonstreze că și în Alexandria se poate!

Deși este implicată în politică de numai câteva luni, numele Verei Mitran are deja o rezonanță puternică în reședința județului Teleorman. Ambiția ei de a deveni primar al Alexandriei a surprins pe mulți, inclusiv pe oamenii apropiați candidatei PNL, care își încearcă acum șansa de a demonstra un punct de vedere într-o reședință de județ în care, în general, nimic nu s-a putut…

Totul a început în urma unei tragedii, pentru că trecerea în neființă a soțului său, Mihai Murar, i-a deschis Verei Mitran ochii asupra unor idealuri mai mari, care implicau întreaga comunitate locală. Și pentru că Mihai Murar visa cu ochii deschiși la o Alexandrie europeană, Vera Mitran a înțeles că poate există și o cale de a face visul acela posibil. Visul de a trăi într-o reședință de județ în care nu doar schimbarea e posibilă, ci și îmbunătățirea vieții, în toate aspectele ei fundamentale: locuri de muncă, clădiri reabilitate, locuințe decente, străzi asfaltate, educație performantă.

“Eu în politică am intrat datorită omului de lângă mine. Așa am intrat în politică. Nu m-am gândit niciodată că o să fac vreodată asta eu, dar l-am susținut pe Mihai și atât. Dar Mihai era un altfel de om. Tot timpul spunea că a venit vremea pentru un alt tip de politică, că trebuie să se iasă cu oameni noi, cu oameni cu experiență, cu profesionalism, care să își facă meseria lor. Nu poți să faci decât lucrurile la care te pricepi foarte bine. Trebuie să ai o meserie cu care să ieși în față și să demonstrezi că poți pune calitățile tale profesionale în slujba comunității. Eu nu m-am vrut în politică. Dar cele întâmplate m-au făcut să merg mai departe pe ideea asta: candidatura la Primăria Alexandria a fost visul lui Mihai și l-am preluat să nu se fi irosit munca atâtor ani”, mărturisea Vera Mitran într-un interviu.

Încă dinainte de a-și fi declarat intenția de a candida, Vera Mitran s-a implicat continuu în activități sociale, încercând să demonstreze că pentru a schimba lucrurile nu e nevoie decât să fii acolo unde contează. A înființat o Asociație în memoria soțului ei, în cadrul căreia sute de copii din Alexandria au avut posibilitatea de a se manifesta creativ sau chiar de a beneficia de o educație suplimentară, pe care părinții nu și-o puteau permite.

Când pandemia de coronavirus a izbucnit, Vera Mitran a fost în spitale și pe străzi, încercând să ofere o mână de ajutor semenilor ei, fie că asta echivala cu vreo donație consistentă, fie că era vorba doar de o mască, o declarație pe proprie răspundere și o încurajare.

Debutul campaniei electorale a pus-o în fața unuia dintre cei mai vechi primari ai Alexandriei, Victor Drăgușin, cunoscut pentru modul în care a construit, împreună cu Dragnea, o rețea de tip “caracatiță”, ce se hrănește încă din banii publici ai orașului. A făcut, totuși, față reacțiilor adverse și intimidărilor venite din partea adversarului politic, încercând să comunice oamenilor care sunt intențiile ei pentru orașul pe care îl iubește și în care își crește copiii.

Totul, pentru că ea crede. Acesta este, de fapt, elementul definitoriu în caracterizarea Verei Mitran: credința. Ea are convingerea că și în Alexandria se poate trăi bine, că și în Alexandria se poate munci, că și în Alexandria se poate zâmbi. Și credința aceasta îi hrănește, în realitate, lupta.

În prezent, Vera Mitran este vicepreședintele ANPC, funcție în care a fost numită înainte ca ea să fi luat decizia de a intra în lupta pentru Primăria Alexandria. Până în acel moment, însă, Vera Mitran era unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniul contabilității din Teleorman, de altfel a și fost președinte al Comisiei de Disciplina a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din județul Teleorman. În același timp, s-a remarcat ca fiind drept o femeie de afaceri care a știut să-și cultive succesul pe toate planurile. A urmat cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune și ale Facultății de Drept și are și două programe de master: unul în Dreptul Penal al Afacerilor, iar celălalt în Administrație Publică.

Astăzi încearcă să demonstreze că Alexandria poate deveni locul în care schimbarea este posibilă, chiar dacă știe că asta presupune, în primul rând, o schimbare interioară a oamenilor. Iar faptul că lupta va fi grea nu-i tulbură în niciun fel credința că și în reședința Teleormanului se poate.