UNPR nu prea are candidați

Președintele Organizației județene Teleorman al Partidului Uniunea Națională pentru Progresul României, profesorul de educație fizică, sport și sănătate, Constantin Filip, afirmă că formațiunea sa politică există, este vie și are activități. La nivelul județului Teleorman, Constantin Filip, care este și consilier local în comuna Piatra, și care de mai mult timp este în conflict cu primarul social-democrat Dănuț Chera, a afirmat în urmă cu câteva zile că în luna noiembrie a anunțat într-o ședință a Consiliului Local că va demisiona din structura respectivă, deoarece nu mai suportă abuzurile primarului. Constantin Filip îl acuză pe Dănuț Chera de prostie, de modul defectuos în care cheltuie banii comunității, de faptul că vrea să desființeze Asociația Crescătorilor de Animale, de faptul că este în opoziție cu locuitorii localității, și este în opoziție chiar și cu sine însuși. Se pare însă că profesorul Constantin Filipeste în continuare consilier local la Piatra.

În altă ordine de idei, consilierul local Constantin Filip, președintele Organizației județene Teleorman a UNPR, afirmă că formațiunea sa politică nu are candidati în județ pentru alegerile europarlamentare din primăvara acestui an. Profesorul Filip mai afirmă că nici pentru alegerile prezidențiale din acest an UNPR-ul nu are propriul candidat pentru Palatul Cotroceni. Constantin Filip a declarant că Gabriel Oprea, președintele UNPR la nivel national, nu dorește să candideze pentru președinție, drept pentru care partidul va susține, probabil, un candidat de centru stânga, probabil de la Partidul România Unită, condusă de Victor Viorel Ponta, sau de la Partidul Social Democrat, condus de Liviu Nicolae Dragnea, în cazul în care acest partid va avea candidat propriu. Consilierul Constantin Filip susține că Uniunea Națională pentru Progresul României monitorizează cu atenție neînțelegerile dintre președintele României, Klaus Werner Iohannis, șiGuvernul social-democrat condus de teleormăneana Viorica Vasilica Dăncilă, monitorizare care îi va permite să-și facă o părere clară de partea cui este dreptatea.

Ceea ce a dorit însă cu fervoare să anunțe președintele UNPR Teleorman, Constantin Filip, este că pe sigla partidului, sub denumirea formațiunii politice de Uniunea Națională pentru progresul României, au fost trecute și cuvintele: ”Dumnezeu, Onoare, Patrie”, amintind de sintagma agreată și îndrăgită de Gabriel Oprea: ”În interesul national”.

Ioan DUMITRESCU