UNPR devine o forţă pe scena politică

Cu 30 de parlamentari, UNPR devine cu adevărat o forţă în Parlamentul României. Uniunea este tot mai puternică pe zi ce trece şi îşi creşte considerabil numărul de parlamentari. Chiar în această săptămână, opt parlamentari aleşi pe listele PPDD, respectiv patru senatori şi patru deputaţi, s-au înscris în UNPR, urmând să activeze în grupurile parlamentare ale PSD.
Prezent la Conferinţa reprezentanţilor organizaţiilor UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat că parlamentarii care aderă la UNPR fac acest pas deoarece Uniunea este un partid serios, disciplinat, care se ţine de cuvânt şi crede în interesul naţional.
”Suntem un proiect politic serios despre care mulţi spun că este militarizat, în sensul bun al cuvântului. Chiar credem în interesul naţional al României, în stabilitate politică. De aceea vor oamenii la noi. Toţi oamenii politici au nevoie de un proiect serios”, a afirmat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.
Mai mult decât atât, el a spus că, în politică, cei care se ţin de cuvânt ”sunt luaţi de proşti”, iar el şi-a creat ”brandul că se ţine de cuvânt”: ”În politică, cei care se ţin de cuvânt sunt luaţi de proşti. Eu, după 14 ani în politică, m-am ţinut de cuvânt şi am creat un brand. Probabil, am fost şi eu luat de fraier la început, acum am câştigat un brand că mă ţin de cuvânt”.
Oprea a adăugat că şi-a creat un brand şi din faptul că, atunci când îşi asumă o sarcină, o duce la bun sfârşit.
”Da, când iau o sarcină, o duc până la capăt şi mi-am creat acest brand: când iau o sarcină, o duc la bun sfârşit”, a adăugat Oprea.
La Conferinţa reprezentanţilor organizaţiilor UNPR a luat parte şi premierul, Victor Ponta. Liderul PSD le-a spus uneperiştilor că PSD îi va trata ca prieteni şi parteneri, că în orice bătălie sunt primii pe care se bazează şi că doreşte ca PSD participe cu UNPR la europarlamentare şi un candidat al formaţiunii să fie parlamentar european.
”Aveţi din partea noastră respect, aveţi din partea noastră dorinţă de colaborare şi cred că, dacă dăm exemplu de capacitate, de dialog şi de unitate pentru restul ţării, cu atât mai mult oamenii vor avea încredere în noi şi oamenii ne vor vota în următoarele bătălii electorale”, le-a spus Victor Ponta reprezentanţilor UNPR.
El a arătat că pentru USL a fost extrem de importantă intrarea UNPR şi contribuţia acestei formaţiuni în alegeri, deoarece ”este nevoie de echilibru şi de o prezenţă a familiei politice”.
”De acum încolo, în orice bătălie, primii pe care mă bazez ca parteneri şi oameni care gândesc la fel ca noi, ca PSD, sunteţi dumneavoastră”, a mai arătat Ponta, adăugând că nu întâmplător la cele mai importante proiecte pe care le are în Guvern se bazează pe Gabriel Oprea şi se bazează pe parlamentarii UNPR în momentele dificile.
Ponta a arătat că îşi doreşte ca PSD să participe împreună cu UNPR la alegerile europarlamentare şi ca un candidat membru al Uniunii să fie europarlamentar.
El a mai spus că este nevoie de un nou moment Snagov şi că se bazează pe UNPR pentru a reconstrui pacea după decembrie 2014, arătând că nu crede că cineva poate să facă numai rău pentru România şi că dezbinările şi cearta din ultimii ani au făcut rău ţării.
La conferinţă au participat şi liderii UNPR Teleorman. Alături de preşedintele UNPR Teleorman, Florică Mara a fost şi vicepreşedintele Samuel Calotă, dar şi deputatul Alin Bucur.

C. DUMITRACHE