Una caldă, una rece pentru CSBT Alexandria

CSBT caută jucătoare. După plecarea a trei baschetbaliste americance din locul alexăndrenelor, echipa este în degringoladă şi încearcă din răsputeri să se menţină pe linia de plutire. Pentru a completa echipa, cel puţin deocamdată, antrenorul Mădălin Piperea a apelat la jucătoarele junioare. În cele două partide pe care le-au disputat la sfârşitul săptămânii, CSBT a reuşit să se impună fără prea mari emoţii în faţa penultimei echipe din clasamentul Ligii Naţionale de Baschet feminin, CS Nova Vita, dar din păcate a pierdut derby-ul cu CS Universitatea Alba Iulia.
Weekend încărcat pentru baschetbalistele alexăndrene. Cu lotul divizat în urma plecării americancelor Ashley Graham, Kelsey Patrick şi Alissa Smith, antrenorul Mădălin Piperea a trebuit să se adapteze situaţie şi a convocat patru jucătoare de la echipa alexăndreană U16. Ioana Sandu, Alexandra Afumatu, Alina Podar şi Iulia Turcu au încercat din răsputeri să ţină pasul cu adversarele, dar de multe ori au fost depăşite de situaţie.
Meciul de sâmbătă a fost unul foarte greu pentru fetele lui Mădălin Piperea. În Sala Sporturilor din Alexandria a venit una dintre cele mai bune echipe din acest sezon din baschetul feminin, CS Universitatea Alba Iulia. Deşi în meciul din retur echipa alexăndreană n-a avut nici o şansă, meciul fiind câştigat de gazde la o diferenţă de peste 20 de puncte, 83 la 6, alexăndrencele au sperat că vor face o figură bună în retur. Şi aveau toate şansele, dacă lotul era complet. Chiar şi aşa, elevele lui Mădălin Piperea au început în forţă şi chiar au reuşit să se impună în primul sfert cu scorul de 18 la 15.
Din păcate, jocul bun nu s-a menţinut şi în sfertul al doilea, iar oaspeţii au reuşit să pună stăpânire pe meci. La pauză, tabela de marcaj arăta un avans confortabil în favoarea echipei din Alba Iulia, 34 la 44.
Diferenţa a rămas până la finalul partidei, fetele noastre nereuşind să recupereze handicapul. Partida s-a terminat cu scorul de 51 la 60.
Cea mai bună jucătoare a alexăndrencelor în acest meci a fost Anca Șipoş. Aceasta a fost ţinută în teren pe durata întregii partide şi a reuşit 17 puncte şi 6 recuperări.
Peste doar 24 de ore alexăndrencele au intrat din nou în teren, dar de această dată contra unei echipe mult mai modeste, CS Nova Vita. Acestea ocupă penultima poziţie a clasamentului.
Deşi pornea ca favorită, echipa alexăndreană a ”suferit” în primul sfert pe care a ”reuşit” să-l piardă la o diferenţă de un punct. Susţinute de peste 500 de spectatori, jucătoarele lui Mădălin Piperea au reuşit să pună stăpânire pe joc în sfertul secund. Până la pauză au pus 11 puncte între ele şi adversare. Această diferenţă i-a permis lui Mădălin Piperea să trimită în teren şi junioarele.
Dintre acestea, cele mai multe minute de joc a prins Aleandra Afumatu, peste 7. Cu toate acestea n-a reuşit să marcheze nici un coş.
Cea mai bună jucătoare a CSBT Alexandria a fost americanca Shanita Arnold. În cele 26 de minute petrecute pe teren, aceasta a reuşit 13 puncte şi 4 asissturi.
CSBT Alexandria are 15 victorii şi 8 înfrângeri, ocupând astfel poziţia a cincea a clasamentului cu 38 de puncte.
Pentru alexăndrence urmează o ”restanţă” în deplasare contra CS Municipal Satu Mare. Meciul se anunţă foarte greu pentru alexăndrence.

C. DUMITRACHE

Sezon Regulat
Nr Echipa V/Î Pct
1. Univ Goldis ICIM Arad 24/1 49
2. CS Universitatea Alba Iulia 21/2 44
3. CS Municipal Targoviste 20/3 43
4. ACS Sepsi SIC 17/6 40
5. CSBT Alexandria 15/8 38
6. Olimpia CSU Brasov 13/10 36
7. CS Municipal Satu Mare 12/11 35
8. CS Phoenix Galati 10/13 33
9. BCM Danzio Timisoara 10/13 33
10. CS Rapid Bucuresti 7/16 30
11. Universitatea CSM Oradea 6/17 29
12. Universitatea Cluj-Napoca 4/19 27
13. CS Nova Vita 2/21 25
14. SCM CSS Craiova 1/22 24