Un zâmbet, o speranţă şi o rază de soare în prag de Crăciun

Bătrâni uitaţi în azil, familii pentru care şi eugenia este un lux şi copii care-l aşteaptă pe Moş Crăciun în spital. Toţi aceştia au primit daruri şi o rază de speranţă din partea conducerii organizaţiei municipale din Turnu Măgurele a UNPR.
Prima vizită a uneperiştilor turneni a fost la azilul de bătrâni din municipiu. Bătrâni şi părăsiţi de cei dragi îşi duc zilele în căminele special create pentru ei. În prag de sărbători, departe de familii, bătrânii din căminul din Turnu Măgurele au avut parte de o surpriză. Şi asta pentru că vârstnicii au primit daruri, mângâiere şi o vorbă frumoasă din partea conducerii UNPR Turnu Măgurele.
Locatarii azilului au în memorie câte 70, 80 sau chiar mai multe Crăciunuri. Din păcate, farmecul sărbătorii a apus de mult, iar astăzi tot ce deosebeşte Crăciunul de o zi obişnuită sunt două portocale, o ciocolată şi colindele care se aud din camera vecină.
Vizibil emoţionaţi de această vizită, uneperiştii şi-au făcut timp pentru a le asculta problemele şi necazurile.
Preşedintele organizaţiei municipale din Turnu Măgurele a UNPR, Ciprian Voinea a recunoscut că vizita de la azilul l-a tulburat foarte mult.
De aici, ”Moş Crăciun” a poposit la secţia de pediatrie a spitalului din municipiu. Organizaţia de tineret a UNPR a adus un zâmbet pe buze şi o rază de speranţă pentru mai mulţi copii internaţi în spital. Tinerii au strâns produsele pe care le-au oferit cadouri, iar pentru ca momentul să fie cu adevarat special, unii dintre copiii internaţi în secţia de pediatrie i-au şi colindat pe cei pe care deja îi consideră ”prieteni”.
”Este prima campanie de acest gen pe care am demarat-o, iar pentru că a fost vorba de copiii din spital, m-am implicat foarte mult. În special emoţional. Consider că astfel de gesturi umanitare ar trebui făcute nu doar de sărbători, ci în fiecare zi. Am promis că atât eu, cât şi colegii mei, vom veni periodic la spital pentru a-i vizita pe ”prietenii noştri”, ne-a mărturisit preşedintele organizaţiei de tineret a UNPR Turnu Măgurele, Alexandra Blejan.
Ultima oprire a uneperiştilor a fost la familiile nevoiaşe din municipiu. Pentru majoritatea, ”masa de Crăciun” este impropriu spus, pentru că mulţi dintre ei nu au ce mânca mâine.
Suflete chinuite de griji şi probleme vizita oamenilor cu suflet din UNPR a venit ca o mană cerească.
Conducerea UNPR Turnu Măgurele a împărţit peste 300 de pachete.

Claudiu DUMITRACHE

Despre autor