Un videlean îndrăgostit de păsări rare şi-a scos, să vezi, şi lebădoiul la vânzare!

Incitaţi de îndemnul televizat “Pui anunţ, gratuit, pe Mercador şi găseşti cumpărător !”, mulţi dintre teleormăneni au găsit de cuviinţă că ar putea să facă rost de ceva bani scoţând la vânzare tot ce le prisoseşte prin propriile gospodării. Calculatoare, televizoare, îmbrăcăminte second hand, tractoare şi autoturisme care demult trebuiau să ajungă la depozitele de fier vechi, animale şi cereale, ţuică şi vin, porumbei voiajori participanţi la concursuri, sticleţi şi alte păsări rare. Când e vorba de câştigat ceva bănuţi inventivitatea unora dintre teleormăneni întrece orice limită. Săptămâna trecută, nişte tineri din comunele Brânceni şi Bragadiru au postat pe Mercador anunţuri de vânzare a unor porumbei de cursă lungă aduşi din Germania, dar şi-au retras repede ofertele, aflând probabil că tocmai în acele zile poliţiştii se găseau pe urmele unor infractori care l-au lăsat pe un columbofil german fără vreo câteva sute de porumbei, paguba fiind de jumătate de milion de euro.
Cel mai “interesant” anunţ de vânzare postat de către un teleormănean pe site-l Mercador este de departe cel cu numărul de înregistrare 22575141, din după amiaza zilei de 24 februarie a.c., un tânăr din Videle, purtând numele de Florin, scoţând la vânzare nici mai mult, nici mai puţin, decât o … lebădă ! Mai precis, conform anunţului de vânzare, e vorba de un “… un mascul alb inelat (2012), filat, pentru a nu putea zbura. Îl dau şi la schimb cu diferite păsări exotice. Preţ 550 lei. Aştept ofertele dumneavoastră! Mai multe detalii, la telefon!”. Un chilipir, nu-i aşa?!
Nu ştim dacă videleanul şi-a vândut sau nu lebădoiul din ogradă, căci, după ce ne-a confirmat că superba pasăre îi aparţine, păsărarul, simţind probabil că la telefon nu e cumpărătorul pe care îl aştepta, a pus imediat capăt dialogului. Nu ştim nici prin ce împrejurare a ajuns masculul de lebădă în ograda tânărului din oraşul petroliştilor, dar nici de ce vecinii videleanului nu au sesizat autorităţile de faptul că acesta deţine ilegal o pasăre din speciile ocrotite prin lege. Poate că nici acum nu e prea târziu ca personalul AJVPS Teleorman să dea o raită până la Videle şi să-l oblige pe cel ce a încălcat legea să pună biata pasăre în libertate.

George ZAVERA