Un primar în vacanță

Nicolae Bădănoiu, primarul orașului Videle, urbe care a dat un prim-ministru în persoana doamnei Viorica Vasilica Dăncilă, președinte al Partidului Social Democrat, dar și un fost ministru de Interne în persoana doamnei Carmen Daniela Dan, demisă din Guvernul Dăncilă la solicitarea președintelui Klaus Werner Iohannis în urma proastei organizări de la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, este în vacanță, și chiar dacă poate fi contactat nu comentează nimic de ordin politic pe perioada concediului. E dreptul dumnealui, chiar dacă și în vacanță este tot primar.

Nicolae Bădănoiu a intenționat să candideze la conferința județeană a Partidului Social Democrat la funcția de președinte executiv al Organizației județene Teleorman a PSD-ului, dar și-a retras candidatura înainte de alegeri. Azi Nicolae Bădănoiu nu vrea să declare de ce a candidat și de ce și-a retras candidatura, declarând că în concediu nu face declarații politice.

Și fiindcă este în concediu primarul Nicolae Bădănoiu nu vrea să spună nici dacă la alegerile prezidențiale din noiembrie anul acesta o va susține sau nu pe Viorica Dăncilă, candidată pentru Palatul Cotroceni. În urmă cu ceva timp, când Viorica Dăncilă candida pentru un fotoliu de europarlamentar primarul Nicolae Bădănoiu a declarat că nu îi va face acesteia campanie electorală și nici nu o va susține, pentru că aceasta îi cere să angajeze apropiați de-ai ei în primărie. Nicolae Bădănoiu, aflat în concediu nu vrea să spună nici dacă anul viitor, la alegerile locale, va mai candida pentru un mandat de primar, după ce în alte rânduri a declarat că două mandate sunt suficiente unui primar. Nicolae Bădănoiu nu vrea să spună nici dacă mai vrea să fie în PSD sau nu.

Despre primarul Nicolae Bădănoiu deputatul social-democrat Valentin Boboc, altădată un apropiat de-al primarului, parlamentarul susține că Nicolae Bădănoiu s-a depărtat foarte mult de idealurile social-democraților. Deputatul Valentin Boboc declară astăzi că a ținut foarte mult la Nicolae Bădănoiu, și l-a ajutat cu toate puterile sale. Acum Valentin Boboc apreciază că Nicolae Bădănoiu se îndepărtează de PSD și în loc să fie alături de Viorica Dăncilă și să o susțină în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, dânsul pare a fi într-o permanentă vacanță. Lui Valentin Boboc îi pare rău de depărtarea lui Nicolae Bădănoiu, mai ales în toamna aceasta când pesediștii ar trebui să se concentreze pe alegerile prezidențiale.

IOAN DUMITRESCU