Un nou plan pentru amenajarea Pădurii Vedea

Plimbări cu bărcuţa, drumeţii cu bicicleta şi mult aer curat. De toate acestea vor putea avea partea alexăndrenii dacă primarul Alexandriei, Victor Drăguşin găseşte bani pentru finanţarea unui alt proiect de amenajare a parcului Pădurea Vedea.
Una din marile ambiţii ale lui Dăguşin a fost, încă din vremea când era viceprimar, transformarea parcului Pădurea Vedea într-o adevărată oază de verdeaţă şi de petrecere a timpului liber.
Şi cum acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, primarul mai trage încă speranţe că poate până la terminarea acestui mandat planurile sale pentru înfrumuseţarea zonei respective să fie aproape realizate.
În timpul campaniei electorale din anul 2008 pentru Primăria Alexandria, Drăguşin a promis să schimbe radical faţa pădurii în doar 4 ani.
Mai exact primarul dorea ca în Pădurea Vedea să fie amenajate ”piscine tip aqua-land”, terenuri de ”bowling, popice, carting”, ”amenajarea unui lac pentru pescuit sportiv”, „amenajarea unui pavilion expoziţional”, „piste pentru biciclete şi role”, „înfiinţarea unor micropuncte de alimentaţie publică” şi nu în ultimul rând „amenajarea unui lac de agrement cu bărcuţe şi hidrobiciclete”.
Din păcate timpul a trecut, proiectele au rămas doar pe hârtie, dar din fericire primarul n-a renunţat la visele sale şi ori de câte ori are ocazia mai ”zideşte” câte o pietricică la proiectul său.
După ce a reuşit să amenajeze mai multe terenuri de sport (fotbal, baschet), primarul s-a gândit şi la pasionaţii sportului alb. În acest sens, trei terenuri de tenis vor fi amenajate în Pădurea Vedea. Consilierii alexăndreni au aprobat în penultima şedinţă din 2013 propunerea edilului-şef, Victor Drăguşin de amenajare a trei terenuri de tenis de câmp în Pădurea Vedea.
Pentru această investiţie este nevoie de doar 562.663 lei. Din fericire, dacă se vor găsi aceşti bani, în această vară pasionaţii de tenis de câmp vor putea să joace pe noile terenuri.
Potrivit proiectului de hotărâre, fiecare teren de tenis va avea dimensiunile standard de 37×18 metri pătraţi.
De asemenea, ele vor fi realizate cu suprafaţă sintetică modular performantă. Pentru ca pasionaţii să nu investească prea mulţi bani în procurarea echipamentului fiecare teren va fi dotat cu fileu şi va fi împrejmuit cu plasă metalică.
Mai mult decât atât, în zilele toride de vară, iubitorii sportului alb nu vor avea probleme cu soarele şi asta deoarece toate cele trei terenuri vor beneficia de instalaţie de iluminat nocturn.
Şi pentru ca tabloul să fie complet, primarul Alexandriei vrea să acceseze fonduri europene, în parteneriat cu bulgarii din Veliko Târnovo, pentru implementarea proiectului ”creare zone ecourbanistice în Euroregiunea Dunărea de jos – modele de dezvoltare urbană durabilă”.
Pe scurt este vorba despre două zone asemănătoare una din Bulgaria (Veliko Târnovo) şi cealaltă din România (Alexandria) pe care edilii intenţionează să le amenajeze într-un mod identic.
În Alexandria vizat este, desigur, tot Parcul Pădurea Vedea. Aici primarul vrea
să transforme malul într-o zonă de promenandă. Şi nu doar pentru pietoni va fi amenajat un traseu de plimbare, ci şi bicicliştii vor avea piste pe care să simtă adrenalina sporturilor ”montane”.
Planul nu se opreşte doar la acest aspect. Se doreşte şi introducerea navigaţiei sportive pe râul Vedea prin crearea unui ponton. În toată zona se vor planta arbori noi şi va fi înlocuit mobilierului urban degradat.
Din păcate, deocamdată nu se ştie o dată la care acest proiect ar putea să fie implementat şi asta pentru că autorităţile n-au făcut nici primul pas: depunerea proiectului privind accesarea de fonduri europene.

C. DUMITRACHE