Un magazin din centrul Alexandriei a luat foc

Pompierii militari teleormăneni au fost solicitaţi să intervină în stingerea unor incendii care, pentru că au fost semnalate la timp, nu au făcut pagube însemnate, iar aceştia au reuşit să salveze bunuri de sute de mii de lei. În nici unul din cazuri nu au fost semnalate pierderi de vieţi omeneşti.
Şi dacă ne-am obişnuit ca marea majoritate a incidentelor la care s-a intervenit să fie produse în gospodăriile unor cetăţeni, în special din mediul rural, de această dată, pompierii militari teleormăneni au intervenit la timp şi în cazul unui incendiu iscat ieri dimineaţă la un magazin de electronice chiar în centrul municipiului Alexandria.
În cazul acestui incendiu, pompierii Detaşamentului Alexandria au intervenit la timp, în jurul orelor 8.52 în urma solicitării telefonice venite din partea unui cetăţean.
Sosiţi la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta la tavanul de la intrarea în magazin, realizat din rigips, pe o suprafaţă de cca. 1 mp şi la instalaţia electrică a uşii, existând posibilitatea propagării la întregul imobil.
Focul a fost localizat şi lichidat rapid de pompieri, în mai puţin de 15 minute, fiind salvate bunuri materiale de peste 200.000 de lei. Valoarea pagubelor fiind apreciată la numai 300 lei.
Din primele verificări s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică a uşii de la intrarea în magazin.
Un alt incendiu, s-a produs miercuri în jurul orelor 13.45, la o clădire înregistrată ca monument istoric, şi care de-a lungul timpului a fost folosită în scop medical – Preventoriu TBC, în prezent aceasta fiind dezafectată. În cazul acestui incendiu au acţionat pompierii turneni cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, aceştia constatând că incendiul se manifesta la tavanul unui dormitor şi la tocurile uşilor de la parterul şi etajul I al clădirii, existând posibilitatea distrugerii întregului imobil. Incendiul a fost localizat şi lichidat în stadiul găsit, la intervenţie participând şi pompierii civili ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii Salcia, care au acţionat cu autospeciala din dotare. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 80.000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la circa 4.000 de lei.
Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere de către o persoană necunoscută, fapt pentru care cazul a fost preluat de către poliţie.
În ziua de 04 martie 2014, în jurul orelor 15.01, pe numărul unic de urgenţă 112, Ion T. a solicitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Videle pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa sa, din comuna Mereni, sat Merenii de Sus.
La sosirea celor două echipaje de intervenţie, focul se manifesta la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de cca. 5 mp şi la tavanul dintr-un dormitor, pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp, cu posibilitatea extinderii incendiului la întregul imobil.
Militarii au localizat şi lichidat incendiul în mai puţin de 30 de minute, reuşind astfel să salveze bunuri materiale de peste 25.000 de lei. Pagubele fiind apreciate la suma de doar 500 de lei. Cauza probabilă a incendiului: coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
Caloriferul electric, lăsat în funcţiune nesupravegheat, a fost cauza unui alt incendiu provocat, în dimineaţa zilei de 5 martie în locuinţa turnenei Mariana S. Incendiul a fost semnalat de un vecin, care a sunat imediat pe numărul unic de urgenţă 112.
Ajunşi la faţa locului în mai puţin de 5 minute, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii au constatat că flăcările cuprinseseră bunurile materiale dintr-un dormitor şi acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 10 mp, iar fumul dens inundase celelalte încăperi, existând pericolul propagării incendiului la întreaga locuinţă.
Localizarea şi lichidarea incendiului s-a făcut în aproximativ 30 de minute, fiind salvate bunuri materiale de peste 80.000 de lei. Au ars ori au fost distruse de foc bunuri de aproape 5.000 de lei, constând în: o canapea, un televizor, documentele personale, mobilier, acoperişul realizat din lemn şi ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 10 mp şi zugrăveala de pe pereţii camerelor de locuit.

M.M.