Un înger de fată, ucisă de incompetenţa criminală a celor plătiţi s-o protejeze

Aurelia Ion, îngerul care a plecat spre ceruri cu lacrimile îngheţate pe obraz, a văzut lumina zilei în satul Merişani, aparţinând de comuna Dobroteşti, Teleorman. În urmă cu câţiva ani, părinţii săi au înţeles că au copii buni şi trebuie să le dea o şansă în plus ca să reuşească în viaţă, aşa că s-au mutat în Bucureşti. Iar copiii nu i-au dezamăgit. Una dintre fete este în Anglia, alta e studentă la Arte Plastice, iar Aurelia, sau Aura cum îi spuneau colegii, a intrat la medicină, îndeplinindu-şi visul de a ajunge medic „pentru a-i ajuta pe oameni”. Alexandru, mezinul familiei, are 17 ani şi este elev.
Într-o declaraţie televizată, colonelul Dragoş Cuzino, comandantul Institutului Medico-Militar din cadrul Unităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, al cărei student era Aura Ion, spunea că aceasta era o studentă eminentă, care şi-a dorit de mică să devină medic şi să îmbrace haina militară. „Este o pierdere imensă a noastră, a medicilor militari în primul rând. Medicină a pierdut o studentă eminentă, o studentă care şi-a dorit încă din copilărie să înveţe şi să practice profesia de medic şi mai târziu să îmbrace haina militară. Ca dovadă că a fost o studentă devotată iată că se află alături de unii dintre cei mai buni medici, în acest echipaj medical, şi a fost implicată în tragedia în care şi-a pierdut viaţa. Mi-a fost studentă. A învăţat excepţional.”
Aurelia avea numai 23 de ani şi era ofiţer-student în anul V al Institutului Medico Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. După cum reiese din declaraţiile medicilor, ea s-a oferit voluntar să participe la prelevarea de organe, tocmai din dorinţa de a „fura” meserie de la unii dintre cei mai importanţi medici ai ţării, în dorinţa ei permanentă de a se autodepăşi.
Ghinionul şi incompetenţa criminală a instituţiilor care ar trebui să acţioneze în caz de urgenţă au răpit-o dintre noi.
Trupul ei fragil, frânt de fiarele contorsionate şi sfâşiat de bisturiele medicilor legişti, a fost depus în capela cimitirului Ghencea-Militar.
Fiind ofiţer al armatei române, Aurelia Ion a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Despre autor