Un elev susţine c-a fost violat, dar deocamdată nu există dovezi

Un puşti de 7 ani a pus pe jar, în ordine, bunica, părinţii, poliţia, conducerea Şcolii cu cls. I-VIII „Ştefan cel Mare” din Alexandria şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.
Săptămâna trecută, într-una din zile, copilul, elev în clasa pregătitoare, s-a întors vădit tulburat de la şcoală. Bunica a fost cea care a sesizat starea copilului şi a aflat de la acesta că a fost agresat sexual în toaleta şcolii. Firesc, femeia s-a alarmat şi i-a anunţat pe părinţi de nenorocirea care a dat peste ei.
La rândul lor, părinţii au anunţat poliţia, care a început o anchetă.
Minorul a fost prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Judeţean din Alexandria, ocazie cu care s-a constatat că nu există leziuni care să confirme spusele copilului, medicul legist stabilind că pe corpul băiatului nu există urme ale unei agresiuni sexuale.
Nici vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere existente în incinta şcolii nu au venit în sprijinul ipotezei că asupra elevului s-ar fi produs vreo agresiune. Camerele n-au surprins nimic suspect în intervalul de timp în care copilul a declarat că s-ar fi produs fapta.
Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea, cercetările continuă pentru elucidarea tuturor aspectelor, iar minorul va fi supus unei expertize psihiatrice şi va fi consiliat din punct de vedere psihologic.

M. MEILĂ