Un egal cât o înfrângere

Meci de infarct în Sala Sporturilor din Alexandria la partida de handbal dintre CSH Teleorman Alexandria şi HC Universitas Iaşi. Dacă înainte de disputarea acestui meci cele două formaţii se aflau la egalitate, ambele cu câte 15 puncte, situaţia de egalitate din clasament a rămas neschimbată şi după cele 60 de minute efective de joc.
Deşi au început mai slab partida, alexăndrenii au reuşit totuşi să se distanţeze pe tabela de marcaj, graţie portarului Mihai Coveianu care a prins o zi foarte bună şi a blocat multe dintre aruncările adversarilor. La pauză, echipa antrenată de Liviu Candidatu a intrat la vestiare cu un avans de 3 puncte, scor 18 la 15.
Din păcate, în partea a doua a partidei pasele nu s-au mai legat, iar pe finalul meciului echipa moldoveană a reuşit să restabilească egalarea. Cu 40 de secunde înainte de fluierul final, scorul era egal, 30 la 30, iar ambele echipe sperau să dea lovitura. Primii care au avut această şansă au fost oaspeţii, dar portarul Coveianu a reuşit să pareze lovitura şi să-şi pună coechipierii pe contraatac. Mingea a ajuns la Dragoş Ghencu, dar acesta şi-a bătut joc de toată munca echipei şi a tras în portar după ce scăpase singur cu acesta. Această ratare a fost ultima fază a meciului, iar ambele echipe au ieşit de pe teren cu câte un punct.
Cel mai bun marcator al alexăndrenilor a fost Bogdan Tudorancea. Jucătorul alexăndrean a reuşit să înscrie de 11 ori, dar din păcate a şi ratat o aruncare de la 7 metri. Chiar şi în urma acestei remize echipa antrenată de Liviu Candidatu şi-a păstrat poziţia a 8-a în clasamentul Diviziei A de handbal masculin.
Pentru alexăndreni urmează o deplasare grea. Aceştia vor da tot peste o echipă din Iaşi, dar mult mai valoroasă decât adversarii din acest weekend. Este vorba despre CS Politehnica Ştiinţa Miroslava Iaşi.

C. DUMITRACHE

Etapa a XVII-a Duminică, 16 februarie
CSM Focşani 2007 – HCM Câmpina
POLI Iaşi – CSH Alexandria
UNIVERSITAS Iaşi – HC Vaslui
CSU Galaţi – HC Buzău
CSU Târgovişte – Stă
LPS Piatra Neamţ – CSM Călăraşi
ȘTIINȚA II Bacău – CSM Ploieşti