Un copil a fost accidentat pe trecerea de pietoni

Un copil a ajuns la spital după ce a fost accidentat chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat nu consumase băuturi alcoolice, dar s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cazul unui accident rutier soldat cu victime omenești, produs pe strada Dunării din municipiul Alexandria.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 28 de ani din localitate conducea un autoturism pe strada Dunării, din direcție strada Muncii către comuna Poroschia, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea străzii, în alergare ușoară, prin loc semnalizat și marcat corespunzător, acroșându-l cu partea din față a autoturismului.

Pietonul, un minor în vârstă de 13 ani din localitate, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat faptul că, la momentul producerii evenimentului rutier, șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fioe propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

C.C.DUMITRACHE