Un autoturism s-a răsturnat! 3 tineri erau în mașină

Neatenția și viteza era să-i coste viața pe 3 tineri din Teleorman după ce autoturismul în care se aflau a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe câmp.

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au derulat în ultimele 24 de ore un număr de 22 de misiuni.

19 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Un accident rutier, produs între localitățile Brânceni și Smârdioasa, în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri, cu o autospecială de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD, însă, din fericire, nicio persoană nu a fost grav rănită. În mașină au fost 2 pasageri, de gen masculin, unul dintre ei primind primul ajutor calificat. Ambele persoane au refuzat să fie transportate la spital. Salvatorii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cazul fiind apoi preluat pentru cercetări de către autoritățile competente.

O intervenție în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate.

O misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman.

Activități de control și informare preventivă

În ultimele 24 de ore, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat două controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor, pe raza municipiului Alexandria, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 14 sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestor misiuni, pompierii au efectuat și 4 activități de informare și instruire a angajaților cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii militari teleormăneni au participat împreună cu reprezentanții celorlalte instituții M.A.I. la 6 verificări în cadrul unităților economice din domeniul comerțului și alimentației publice de pe raza municipiului Turnu Măgurele, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 12 sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul structurilor de intervenție ale ISU Teleorman au efectuat 7 acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), prin intermediul mesajelor audio.

C.D.