Un agent de poliție din Teleorman a fotografiat gândacii din birou! Acum este cercetat disciplinar

Un agent de poliție din județul Telorman este cercetat disciplinar pentru că a fotografiat un gândac, apărut pe biroul din secția de poliția la care lucrează. Omul legii își poate pierde chiar locul de muncă pentru că a fotografiat ”fără autorizație într-o zonă de securitate”. Asta în ciuda faptului că în pozele cu pricina nu apare nici un obiectiv strategic, ci numai un gândac, o tastatură de calculator, un colț dintr-un birou și două telfoane fixe.

Fotografiile au ajuns pe Facebookul unui sindicat de poliție care cere condiții de muncă mai bune pentru polițiști.

Imaginile nu au rămas fără ecou. Șefii agentului nu se gândesc să creeze condiții de muncă mai bune, dar se arată deranjați de ”tupeul” colegului său. Aceștia au deschis o anchetă internă pe numele polițistului pe care îl acuză de ”fotografiere fără autyorizație într-o zonă de securitate”. Dacă va fi găsit vinovat omul legii își poate pierde locul de muncă.

Absurdul abia acum începe. Pentru a-și putea fotografia biroul, polițistul trebuia să depună o cerere scrisă din care să reiasă ce vrea să filmeze sau să fotografieze și să roage gândacul să rămână pe birou vreme de 15 zile până primește un răspuns din partea superiorilor.

”Conducerea IPJ Teleorman a declansat cercetarea disciplinara a agentului de politie pentru incalcarea prevederilor din Hot. 585/2002 constand in aceea ca ar fi efectuat fotografii fara autorizare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Telorman, Teodora Dragole.

Cazul a ajuns și la urechile ministrului de Interne, Carmen Dan după ce liderii de sindicat ai polițistului i-au trimis acesteia o adresă prin care susțin că se face un abuz la adresa agentului teleormănean.

”Membru nostru de sindicat, dl. Chivu Adrian Cristinel, a fost înştiinţat de lucrător ai serviciului control intern, dl. Neaţă Dan, că este supus unei cercetări disciplinare pentru „apariţia pe pagina de FaceBook a sindicatului „Diamantul” de imagini din „interiorul unei zone de securitate/administrativă a Centrului Operaţional”.Cu respect vă învederăm că dl. Chivu Adrian Cristinel este unicul membru al SPR „Diamantul” din instituţia IPJ Teleorman iar cercetarea disciplinară îl vizează exclusiv pe acesta, nicidecum colectivul compartimentului dispecerat or al Cabinetului IPJ Tr. Din aceste considerente, apreciem că cercetarea disciplinară dispusă împotriva membrului nostru de sindicat reprezintă o gravă încălcare a art. 11 al Convenţiei EDO coroborat cu art. 9, 40 Constituţie şi ale Legii nr. 62/2011”, se arată în adresa Sindicatului ”Diamantul” înaintată către Ministerul Afacerilor Interne.

C. DUMITRACHE