Ultimele zile pentru ridicarea ajutoarelor alimentare de la UE

Alexăndrenii care beneficiază de ajutoarele oferite de Uniunea Europeană nu s-au înghesuit la punctul local de distribuire a alimentelor, aflat în spatele magazinului de pescuit de pe strada București. Fie că sunt pensionari, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii sociale care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de acest sprijin, alexăndrenii n-au binevoit să vină să-şi ia produsele alimentare oferite de UE.

Din fericire mai au încă timp, până pe data de 15 septembrie. Pentru a putea ridica aceste produse, beneficiarii treebuie să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate în original şi copie; documente care atestă calitatea de beneficiar (cupon pensie, cupon şomaj, carnet şomer, certificat de încadrare în grad de handicap, dispoziţia Primarului pentru aprobarea ajutorului social sau a alocaţiei pentru susţinerea familiei), în original şi copie. La eliberarea alimentelor reprezentantul Primăriei va reţine copii după actele de identitate şi documentele care atestă calitatea de beneficiar.

În cadrul POAD 2015 vor fi distribuite ca ajutoare alimentare făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu pateu de ficat. Livrarea acestora se va face în două cutii de carton cu conţinut identic. Fiecare cutie va cuprinde jumătate din cantitatea alocată pentru o persoană. Ambalarea în doua cutii a alocaţiei de ajutoare pentru o persoană a fost decisă din considerente de rezistenţă a cutiilor din carton cât şi de uşurinţă a transportului.

O cutie conţine: 1 Kg făină, 2 Kg mălai, 400 g paste făinoase, 2 l ulei, 1 Kg zahăr, 1 conservă carne de vită (300 g), 1 conservă pateu de ficat (200 g), 1 Kg. orez, 1 conservă paste tomate (400 g), 500 g fasole boabe.

C. DUMITRACHE