Ultimele zbateri ale ALDE

După ce au reușit performanța să nu obțină nici un post de eurodeputat la alegerile europarlamentare de anul trecut, după ce Călin Popescu Tăriceanu, ”inimă zburdalnică” cum îl etichetase fostul președinte al României, Traian Băsescu, după ce Călin Popescu Tăriceanu a pierdut șefia Senatului României, trecând în opoziție alături de PSD, Tăriceanu declară că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate.

ALDE critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul alegerilor locale în două tururi de scrutin, motivând că astfel ”se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate”.

”Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, că așa cum ALDE a cerut adoptarea unei ordonanțe de urgență, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea fi ulterior și dezbătută în Parlament pentru orice modificare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul său, deputatul Calotă Ică Florică, președintele Organizației Județene Teleorman a Alianței Liberalilor și Democraților, se ascunde, refuzând să spună cum va vota personal la moțiunea de cenzură inițiată de PSD Guvernului Orban, nici dacă personal este de acord cu alegerea primarilor în două tururi, nici dacă personal agrează alegerile parlamentare anticipate, și mai ales dacă personal are de gând să mai candideze pentru încă un mandat de parlamentar, nici ce crede despre pensile speciale, nici măcar ce crede despre migrația politică.

De altfel Organizația Județeană Teleorman a ALDE se află în disoluție, iar cei trei primari pe care îi au liberal-democrații, după alegerile locale viitoare în două tururi de scrutin, poate și mai puțini, vor fi insuficienți pentru susținerea unui viitor candidat la Parlament, respectiv tot a deputatului Calotă Ică Florică.

Și vorbind despre disoluția Organizației Județene Teleormana ALDE, nu trebuie neglijat nici faptul că fostul vicepreședinte al Organizației, Samuel Calotă, a demisionat de mult timp din ALDE.

Ioan DUMITRESCU